San Andreas: Dwayne Johnson v katastrofické jízdě

San Andreas: Dwayne Johnson v katastrofické jízdě | Fandíme filmu
Zní jako jako filmová adaptace videohry GTA, ve skutečnosti se ale jedná o katastrofický blockbuster ve stylu 2012.

Už od roku 2011 se v Hollywoodu pozvolna připravuje katastrofický thriller San Andreas (doposud ověnčený přídomkem „3D“). Poprvé jsme se o snímku zmínili loni v létě, když byl do pozice režiséra pasován Brad Peyton, ale teprve teď se produkce rozjela na plné obrátky a v první čtvrtině roku by se mělo začít konečně natáčet.

Za neustálé průtahy mohla konstantní práce na scénáři, na kterém se postupně vystřídali čtyři scenáristé či scenáristické dvojice. S původním námětem přišli Andre Fabrizio a Jeremy Passmore, pak po nich scénář postupně přepisovali Allan Loeb (Wall Street: Peníze nikdy nespí) a Carlton Cuse (Lost) a finální úpravu mají na svědomí Chad a Carey Hayesovi (V zajetí démonů). Do hlavní role byl čerstvě obsazen Dwayne „The Rock“ Johnson.

Ten si zahraje otce, který bude zachraňovat svou dceru ze spárů zemětřesení. Podle různých synopsí se příběh bude odehrávat v Kalifornii a to buď přímo během masivního zemětřesení, nebo krátce po něm, kdy se pohotový otec bude snažit dostat skrz zdevastovaný stát za svou odloučenou dcerou. Podle starších zpráv by ve hře mohla být i hrdinova exmanželka a její nový muž. Hrdina je sice podle dostupných informací „mrzutý pilot záchranného vrtulníku“, ale  z Los Angeles by se měl do San Francisca dostat „neobvyklým způsobem“.

The Rock má sice neustále hodně napilno (jen co zítra dotočí Herkula, okamžitě se přesouvá na plac Rychle a zběsile 7), avšak společnost New Line je s ním natolik spokojená, že jeho služeb hodlá využívat co nejvíce. Cesta na tajuplný ostrov 2 utržila v kinech parádních 335 milionů dolarů, a tak spolu Dwayne a režisér Brad Peyton postupně natočí San Andreas, následně by se měli vrhnout na Cestu na tajuplný ostrov 3 (Journey 3) a v ideálním případě by se i San Andreas mělo dočkat pokračování. Sice úplně nerozumím tomu, jak chce New Line točit pokračování ke katastrofickému filmu, ale producenti už určitě něco vymyslí. Jediná spolupráce Rocka a Peytona, ze které nakonec sešlo, je komiksový Lobo, který se chvíli chystal, ale pak podle Johnsonových slov zmizel v propadlišti dějin. San Andreas by mělo do kin vstoupit v roce 2015.

Zdroje: LA Times, Variety, Variety II, THR, MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest