American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček

American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
David O. Russell přináší kriminální retro plné hvězd, jako jsou Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Amy Adams či Jeremy Renner. Pusťte si trailer

V únoru letošního roku jsme vás v krátkém článku informovali o tehdy nepojmenovaném, avšak hvězdami doslova nacpaném projektu režiséra a scénáristy Davida O. Russella (Silver Linings Playbook), nazvaném American Hustle. Drama odehrávající se v 70. letech pojednává o geniálním podvodníkovi Irvingu Rosenfeldovi, a jeho svůdné partnerce ve zločinu, Sydney Prosser. Oba jsou nuceni ke spolupráci agentem FBI Richiem DiMasem, čímž se dostávají do světa newyorského podsvětí, který je pro dvojici lákavý, stejně tak jako nebezpečný. DiMaso vydírá jiné podvodníky, mafiány, i politiky. Celá opojná party může ale nečekaně rychle skončit, když do víru událostí vstoupí Irvingova manželka Rosalyn. Příběh je inspirován skutečnými událostmi, konkrétně operací FBI zvanou Abscam.

Scénář, který se v roce 2010 umístil, tehdy ještě pod názvem American Bullshit, na 8. místě Black Listu (výroční seznam nejlepších nerealizovaných scénářů), napsal David O. Russell společně s Ericem Singerem (The International). Russell rovněž usedl na režisérské křeslo. Role ústřední dvojice se zhostili Christian Bale a Amy Adams, agenta FBI si střihl Bradley Cooper. Starostu Camdenu ztvárnil Jeremy Renner, Rosenfeldovu manželku Jennifer Lawrence. Ve vedlejší roli se dále objeví mimo jiné i Robert de Niro, Michael Peña nebo Louis C.K..

Natáčení probíhalo od března do května letošního roku v americkém Bostonu a krátce i v New Yorku, snímek je v současné době v postprodukci. Americká premiéra je stanovena na 25. prosince 2013, v České republice se pak dočkáme 23. ledna. Zatím se můžete podívat na několik plakátů k filmu a vydařený trailer, který zaujme především vynikající retro atmosférou.

American Hustle: Trailer

Galerie: 5

American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu American Hustle: Christian Bale jako slizký podvodníček | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest