Scary Movie: Série hororových parodií bude pokračovat

Scary Movie: Série hororových parodií bude pokračovat | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Bubáci a zabijáci nás opět budou chtít k smrti rozesmát.

Studio Paramount oficiálně oznámilo, že uvede už šestý film známé parodické série Scary Movie. Zatím nevíme prakticky žádné podrobnosti. Víme jen to, že natáčení má začít ještě letos, aby film mohl být v příštím roce uvedený do kin.

Série hororových parodií odstartovala v roce 2000 s extrémně úspěšným snímkem Scary Movie: Děsnej biják. S devatenáctimilionovým rozpočtem se tehdy podařilo utržit 278 milionů. Recenze kdovíjak úžasné nebyly, ale publikum se zjevně bavilo, a tak do roku 2013 vzniklo celkem pět dílů. Pětka už globálně utržila o 200 milionů méně než jednička, což je zřejmě právě ten důvod, proč série měla tak dlouhou pauzu.

Pořád jde ale o úspěšnou značku, navíc levnou, a studio zjevně má chuť to se Scary Movie znovu zkusit. Původní snímek parodoval především Tajemství loňského léta a Vřískot, tedy úspěšnou slasherovou vlnu druhé půle devadesátých let. Postupně přicházely do série další vlivy, jako třeba asijské duchařiny, torture porn, katastrofické bijáky nebo found footage. Jednotlivé postavy, situace či vtipy se potom opírají o hromady dalších hororových klasik, jiných filmů nebo popkulturních fenoménů.

Sérii dlouhodobě táhly Anna Faris a Regina Hall, podporovaly je třeba Charlie Sheen, Kevin Hart, Leslie Nielsen nebo bratři Wayansovi. Ti se na prvních dvou dílech podíleli také jako scenáristé a spolu s režisérem Keenenem Ivorym Wayansem participovali na celé řadě dalších filmů z parodické vlny, kterou Scary Movie pomáhalo nastartovat. Tak uvidíme, zda se parodie vrátí znovu do módy nebo půjde o jednorázový výstřelek.

Titulní foto je ilustrační, z předchozího dílu

Zdroj: Deadline

Scary Movie

07.07.2000 | USA
Komedie
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest