První znamení: Přichází satan! - Nezvykle šokující horor od Disneyho dorazil

První znamení: Přichází satan! - Nezvykle šokující horor od Disneyho dorazil | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 2 obrázky
V našich kinech je k vidění mrazivý útok na ženské tělo, řádové sestry a lidskou duši.

Když se řekne Disney, určitě si většina z vás představí horory, dospělou tematiku, detailní záběry ženských genitálií a rozebírání těžkých témat, jako je znásilnění. Přesně takový je nový snímek První znamení: Přichází satan! (The First Omen), který má dnes má premiéru v našich kinech.

Už koncem března jsme rozebírali, že měl film problémy s ratingovou komisí, která nebyla schopná přijmout naturistickou scénu porodu. Disney překvapivě režisérku Arkashu Stevenson podržel a trpělivě čekal na to, až se celá situace vyřeší, nenutil začínající autorku, aby se ratingové komisi podvolila a celý proces se rychle pohnul kupředu.

V rozhovoru pro magazín Indiewire Arkasaha celou situaci ještě více přiblížila. Ratingové komisi MPAA vadil detailní záběr ženského klína, z něhož se prodírá ven střídavě démonická ruka a hlavička dítěte. Na záběru není nic sexuálního, ale komise prostě nechtěla dovolit, aby nezletilí viděli porod. (Zatímco sex v řadě států USA mít mohou…). Situaci nakonec vyřešil záběr točený z boku, který štáb pořídil víceméně náhodou, jako pokus. Část záběru zepředu se vyměnil za záběr z boku a ratingová komise najednou byla spokojená. Což je podle režisérky docela překvapení, protože se domnívá, že záběr zboku je vlastně ještě násilnější a znepokojivější, protože vidíme, jak je kůže rodičky napínána, jak ji porod drásá.

Pro tvůrce každopádně bylo hlavní, že se scéna nakonec do filmu dostala, protože ji považují za klíčovou. Film tematicky pojednává o tom, jak ženy ztrácejí autonomii, jsou balamuceny, jejich těla jsou zneužívána k cizím zájmům a dostávají se do situace, kdy jsou zcela bezbranné a vydány napospas svému okolí, zatímco si ani nemohou být jisté tím, zda je vše kolem nich vůbec reálné. V době natáčení navíc zrovna oslabila práva žen v USA rozhodovat o svém vlastním těle a zdraví. O to víc filmaři brali jako zcela vyloučené, že by ztvárnění Prvního znamení jakkoliv měnili.

Přikládáme poslední upoutávky, tak jestli stále váháte, zda vyrazit do kina, třeba vám pomohou v rozhodování.

Protagonistkou příběhu je mladá Američanka (Nell Tiger Free), která je vyslána do Říma, aby zasvětila svůj život službě církvi. Narazí však na temnotu, jež ji donutí pochybovat o vlastní víře. Odhalí děsivé spiknutí, jehož cílem je zplodit ztělesnění pekel. Dále hrají Tawfeek Barhom, Sonia Braga, Nicole Sorace, Bill Nighy a Ralph Ineson. Snímek napsala a zrežírovala Arkasha Stevenson. Datum české premiéry je v kinech stanoveno na 4. dubna.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Indiewire

Galerie: 3

První znamení: Přichází satan! - Nezvykle šokující horor od Disneyho dorazil | Fandíme filmu První znamení: Přichází satan! - Nezvykle šokující horor od Disneyho dorazil | Fandíme filmu První znamení: Přichází satan! - Nezvykle šokující horor od Disneyho dorazil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest