Beetlejuice Beetlejuice: Vyšinutý bubák se vrací – první fotky a podrobnosti

Beetlejuice Beetlejuice: Vyšinutý bubák se vrací – první fotky a podrobnosti | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Tim Burton natočil s Michealem Keatonem pokračování svojí klasiky. Je tu první kratičký teaser.

Beetlejuice nikdy nebyl vyloženě globální hit, ale dokázal si vybudovat kultovní status. Ve strašidelném fantaskní komedii z roku 1988 se zesnulí manželé snažili vystrnadit živou rodinu, která se jim nastěhovala do domu. Angažovali k tomu démonického „bio-exorcistu“ Betelgeusea, ten se však utrhl ze řetězu a zatopil i jim samotným. Snímek nastartoval kariéry Tima Burtona, Michaela Keatona a Winony Ryder.

Už krátce po úspěchu prvního snímku začal Burton chystat pokračování, jež však nikdy nebylo realizováno. Posledních zhruba patnáct je projekt opět střídavě v přípravě. Burtona, Keatona i Ryder se novináři v každém druhém rozhovoru ptali, kdy se konečně dočkáme, ti však nechtěli nic uspěchat a trpělivě čekali na to, až se podaří najít pořádný námět. Nakonec se jim to prý podařilo a loni byl snímek definitivně natočený.

Datum premiéry snímku nazvaného Beetlejuice Beetlejuice je stanovené na 5. září a ačkoliv režisér upozorňuje, že stříhání stále není dokončeno a některé věci se mohou měnit, začíná propagační kampaň. Dnes jsme dostali první fotky (dole v galerii) a kratičký teaser (níže, v bootlegové kvalitě), zítra se máme dočkat prvního traileru. Pokud jde o jakékoliv podrobnosti, Tim toho nechce prozradit příliš, právě proto, že se ještě ve střižně může leccos stát.

Podstatné je, že se Catherine O'Hara a Winona Ryder vracejí jako Delia a Lydia Deetzovy. Ty nově doplňuje Jenna Ortega jako Lydiina dcera Astrid. Právě zapojení další generace vnímá Burton jako klíčové. Při natáčení prvního filmu se absolutně ztotožňoval s Lydií. Jenže od té doby se oba posunuli. Roky uplynuly a Lydia už dávno není cool teenagerka. Je dospělá. A někdy může být také docela trapná, jak už občas dospělí z pohledu cool teenagerů bývají. Právě tenhle posun Tima podle jeho slov opět vtáhl do tvůrčího procesu.

Michael Keaton se vrací jako Betelgeuse (Beetlejuice) a režisér říká, že jen co nahodil kostým, opět dokázal být stejně vyšinutý, jako před lety. Jako by neuplynul ani den. Obsazení nově doplňují Justin Theroux jako „Rory“, Monica Bellucci jako Betelgeuseova manželka a Willem Dafoe jako detektivní duch, jenž za života býval akční hvězdou béčkových filmů. V nespecifikovaných rolích obsazení doplňují Arthur Conti, Burn Gorman a Filipe Cates. O zápletce zatím nechce říct Burton prakticky nic, jen odhalil, že děj začíná spolu s úmrtím v rodině. Věci se dají do pohybu a Beetlejuice se vrací.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Warner Bros, EW

Beetlejuice

30.03.1988 | USA
Komedie, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Beetlejuice Beetlejuice: Vyšinutý bubák se vrací – první fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Beetlejuice Beetlejuice: Vyšinutý bubák se vrací – první fotky a podrobnosti | Fandíme filmu Beetlejuice Beetlejuice: Vyšinutý bubák se vrací – první fotky a podrobnosti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest