Rogue Squadron: Star Wars o vesmírných stíhačích jsou stále v přípravě

Rogue Squadron: Star Wars o vesmírných stíhačích jsou stále v přípravě | Fandíme filmu
Lucasfilm
Hvězdné války od režisérky Wonder Woman byly dlouho u ledu, avšak teď se na nich zase pracuje.

V roce 2020 bylo oznámeno, že režisérka Wonder Woman, Patty Jenkins, natočí Rogue Squadron, film ze světa vesmírných stíhačů předaleké Galaxie. Před dvěma lety byl film vyškrtnutý z kalendáře a od té chvíle visel projekt ve vzduchoprázdnu. Ne vyloženě zrušený, avšak šance na dokončení vypadaly hodně bledě.

Pokud vás představa stíhačkového Star Wars filmu od Patty Jenkins láká, tak můžete tajně doufat, že se jednou dočkáme, nicméně raději svoje naděje držte trochu na uzdě. Jenkins momentálně pohovořila s podcastem Talking Pictures kde vyložila, že Rogue Squadron odložila na později, když se potřebovala začít plně soustředit na přípravy Wonder Woman 3. Pak byla Wonder Woman 3 zrušená a podle Jenkins DC Studios pod novým vedením dokonce ani momentálně nemají zájem Wonder Woman zpracovávat jakýmkoliv způsobem.

Jakmile bylo jasné, že Wonder Woman dál nebude režisérku zaměstnávat, vrátila se podle svých slov k přípravám Rogue Squadron. Tvrdí, že se loni dohodla s Lucasfilmem na dalším vývoji projektu, nicméně krátce na to udeřila hollywoodská scenáristická stávka a práce se zase na dlouho odložila.

Aktuálně by Patty měla Lucasfilmu dodat nový koncept scénáře, a pak se uvidí. Na Rogue Squadron se tedy nadále pracuje a je šance, že jednou bude projekt realizovaný. Nicméně režisérka připomněla, že Lucasfilm chystá celou řadu nejrůznějších Star Wars filmů. Přednost zjevně dostanou ty projekty, které jsou v nejlepší formě, protože Jenkins dodává, že musí scénář ladit tak dlouho, dokud s ním nebude spokojená ona sama a dokud nebude spokojený Lucasfilm. Tak uvidíme, kdy a zda se dočkáme, nicméně naděje tu je.

Snímek má představit novou generaci vesmírných stíhacích pilotů. Snímek si bude brát jistou inspiraci z videoher Rogue Squadron a pro režisérku Patty Jenkins bude taktéž osobní, protože její otec sloužil u letectva a padl v boji. Zatím je tajemstvím, do jakého období bude film zasazený, popřípadě zda se objeví jakákoliv známá postava. Scénář spolu s Jenkins připravuje Matthew Robinson. 

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Talking Pictures Podcast

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest