Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu

Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit další 4 obrázky
Partička ostrých herců se v červnu sjede v našich kinech, aby rozpoutala peklo a vydobyla si vlastní pocit svobody.

S premiérou filmu The Bikeriders se trochu šibovalo, když měl být původně uvedený už loni. Nakonec se dočkáme letos a to i v českých kinech, kde má novinka pod názvem Motorkáři premiéru 20. června.

Prapůvodně film vychází ze slavné fotografické knihy o motorkářích od Dannyho Lyona, režisér Jeff Nichols však vypráví konkrétní příběh. V jho středu jsou mladší a starší motorkáři Benny a Johnny, ztvárnění Austinem Butlerem a Tomem Hardym. Nově zveřejněný trailer vykresluje jejich vzájemný vztah i chování celého motorkářského gangu, zvaného „Vandalové“. Skupina začíná zdánlivě nevinně, jako příznivci jednostopých motorových vozidel. Postupně ale začnou vznikat mezi muži silné vazby, které si vzájemně potvrzují ochotou jít jeden pro druhého za hranu. Gang demonstruje svou touhu po nezávislosti a svobodě stále halasněji a bere pořád menší ohledy na své okolí. Zpočátku z toho hrozí pár modřin, ale z upoutávky je patrné, že se spolu s postavami řítíme do pořádného průšvihu.

Asi nikdo v tomhle příběhu nebude tak docela sympaťák. Na jedné stránce máme agresivní egoisty přetékající neusměrněným a nekontrolovatelným testosteronem. Buď ty, co fanaticky kážou nebo ty, co slepě následují. A pak je tu Kathy v podání Jodie Comer. Ta jakožto Bennyho přítelkyně dělá všechno proto, aby nebyla v příběhu jen obětí a je ochotná nedotknutelnému Johnnymu sympaticky vzdorovat. Zároveň je to ale pořád zdánlivě celkem inteligentní žena, která se z nějakého nepochopitelného důvodu zahazuje s primitivem, jako je Benny.

V samotném filmu nicméně postavy jistě budou mít daleko větší nuance a už z traileru je patrné, že na nás čekají silné herecké výkony a fascinující situace, do nichž se protagonisté dostanou. Zatím není zřejmé, zda všechny postavy budou vykresleny jako páni svého osudu, co zcela dobrovolně dělají jedno mizerné rozhodnutí za druhým, anebo uvidíme i něco ze společenských tlaků, které protagonisty ke gangsterskému stylu života dotlačí. Ukázka je audiovizuálně skvěle zpracovaná, takže jakkoliv mohou Motorkáři postrádat sympatické figury, jejich prožitky jsou na první pohled natolik poutavé, že zní lákavě je vidět.

Motorkáři (The Bikeriders) vypráví fiktivní příběh motorkářského klubu Vandals. Během desetiletí se skupina vyvine z útočiště pro outsidery v něco nebezpečnějšího, ve skutečný motorkářský gang, jehož nebezpečné počínání začíná zásadním způsobem ohrožovat to, jak původní členové skupiny chtěli žít. Příběh divákům vypráví Kathy (Jodie Comer), tvrdohlavá členka klubu, která se provdala za divokého a nezodpovědného motorkáře Bennyho (Austin Butler). Líčí, jak během dekády klub v Chicagu od roku 1965 postupně rostl v kriminální organizaci. Klíčovou osobností skupiny je výrazný vůdce Johnny (Tom Hardy), který si chce vychovat z Bennyho svého nástupce a postupně jej od Kathy táhne víc a víc pryč. Dále hrají Michael Shannon, Mike Faist, Boyd Holbrook a Norman Reedus. Film napsal a natočil Jeff Nichols. Film je velmi volně inspirován fotografiemi Dannyho Lyona, jenž v 60. letech zachytil na svých snímcích život nezávislých amerických motorkářů. Premiéra v českých kinech je ohlášena na 20. června.

Podklady a foto: Focus Features

Galerie: 5

Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu Motorkáři: Tom Hardy je v novém traileru nekompromisní vůdce gangu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest