Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku

Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Režisér vysvětluje, proč se ikonického mstitele rozhodl vyobrazit novým způsobem a co ještě ve své verzi změnil.

Před pár dny jsme se dozvěděli, že nová Vrána (The Crow) bude uvedena 7. června, u nás tedy snad o den dříve. Každopádně spolu s blížící se premiérou je třeba zahájit propagační kampaň. Tu startují fotografie. Všechny najdete dole v galerii a vidíte na nich lidskou podobu Erica Dravena (Bill Skarsgård) a jeho přítelkyně Shelly (FKA Twigs), stejně jako Erica v jeho nemrtvé podobě. Pár je v úvodu příběhu brutálně zavražděný. A zatímco Shelly je zkrátka nenávratně pryč, Eric je zachycený kdesi na pomezí světa živých a mrtvých a vrací se na Zemi, aby Shelly pomstil.

Prví fotky jistě budou srovnávány s tím, jak Eric vypadá v komiksové předloze nebo starší filmové adaptaci z roku 1994, kde má protagonista tradičně dlouhé vlasy. Režisér Rupert Sanders v rozhovoru pro magazín Vanity Fair vysvětluje, že se hledal vlastní inspiraci, mimo starší snímek i komiks. Obrázek zachycuje moment, kdy se Eric začíná měnit v démonickou Vránu, která je tak mocná a nebezpečná, že ji možná nedokáže ovládat.

V průběhu filmu se tedy ještě může Ericův vzhled změnit. Ať už to tak bude nebo ne, snažil se režisér v postavě zachytit „znepokojivou krásu“. Inspirací pro Ericův vzhled bylo režisérovo vlastní dospívání, kdys spolu s přáteli v 90. letech v Londýně navštěvovali ilegální rave parties. Druhým zdrojem inspirace jsou soudobé hudební hvězdy jako jsou Post Malone nebo Lil Peep - Sanders doufá, že bude Eric promlouvat k dnešním mladým lidem na hraně dospělosti, že se v něm uvidí.

Dále Rupert s magazínem mluvil o tom, že vyrůstal na hudbě The Cure a Joy Division. Jejich písně spojují krásu a melancholií a podobný má být i jeho celý snímek. Právě proto se rozhodl udělat změnu na začátku příběhu. Zatímco film z roku 1994 začíná rovnou vraždou Shelly a Erica, nové zpracování nejprve ukáže, jak se dvojice milovala, když byla ještě naživu. Máme se připravit na větší balanc „světla a stínu“ a Ericova touha po pomstě by snad mohla být pro diváka ještě hmatatelnější, když na vlastní oči uvidíme, jak intenzivně pro sebe navzájem se Shelly hořeli.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

V hlavní roli nového zpracování Vrány vystupuje Bill Skarsgård. Dále hrají FKA twigs, Danny Huston, Laura Birn, Sami Bouajila a Jordan Bolger. Film zrežíroval Rupert Sanders. Scénář napsali Zach Baylin a Will Schneider. Datum premiéry je stanoveno na 7. června 2024. Snímek s padesátimilionovým rozpočtem se natáčel v Praze a Mnichově.

Foto: Lionsgate

Zdroj: Vanity Fair

Vrána

11.05.1994 | USA
Akční, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku | Fandíme filmu Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku | Fandíme filmu Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku | Fandíme filmu Vrána: První fotky z komiksovky natáčené v Česku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest