Star Trek: Section 31 – Natáčení nového Star Trek filmu začalo

Star Trek: Section 31 – Natáčení nového Star Trek filmu začalo | Fandíme filmu
CBS / Paramount
Zobrazit další 1 obrázek
Michelle Yeoh se vrací do hlubokého vesmíru, aby jako agentka Spojené federace planet potírala rozvratné živly.

Zatímco z jakýchkoliv plánů na další Star Trek film pro kina za posledních 8 let stále nic hmatatelného nevzešlo, na streamu si značka vede velmi dobře. Od roku 2017 vzniklo pod dohledem Alexe Kurtzmana šest různých sérií. Ty fanouškům nabídly přes stovku hraných epizod, šedesátku animovaných a deset kraťasů. Teď současnou seriálovou produkci doplní také navazující celovečerní film Star Trek: Section 31, který bude uvedený také rovnou na stream.

Film se zaměřuje na Sekci 31, což je samostatná bezpečností agentura, která pro Spojenou federaci planet provádí utajené operace vůči silám, které by mohly ohrožovat bezpečnost federace. Konkrétně se film zaměří na Philippu Georgiou, agentku, kterou diváci poprvé mohli potkat v seriálu Star Trek: Discovery.

Georgiou je původně císařovnou terranského impéria ze zrcadlové dimenze, avšak dostala se do hlavní dimeze a narukovala k Hvězdné flotile. Postava se dosud objevila ve 24 epizodách seriálu Star Trek: Discovery a hraje ji Michelle Yeoh. Té se role zalíbila natolik, že hned zpočátku navrhla, že by o císařovně ráda točila vlastní spin-off. Když si postava získala také sympatie diváků, začal se seriálový spin-off skutečně připravovat, avšak vznik zastavila pandemie COVIDu-19. Potom, co Yeoh v roce 2023 získala Oscara za film Všechno, všude, najednou, tak byly přípravy Star Trek: Section 31 definitivně schváleny, akorát šel namísto seriálu do výroby film.

V dalších rolích vystupují Omari Hardwick (Power), Kacey Rahl (Hannibal), Sam Richardson (Ted Lasso), Sven Ruygrok (One Piece), Robert Kazinsky (Pacific Rim), Humberly Gonzalez (Ginny & Georgia) a James Hiroyuki Liao (Barry). Na projekt opět dohlíží Alex Kurtzman, mezi producenty figuruje i samotná Yeoh. Režíruje Olatunde Osunsanmi a scénář napsal Craig Sweeney.

Film vzniká primárně pro americkou službu Paramount+, takže u nás jej s největší pravděpodobností uvidíme na příbuzné službě SkyShowtime.

Titulní foto je ilustrační, Michelle Yeoh v seriálu Star Trek: Discovery

Podklady a foto: Paramount

Galerie: 2

Star Trek: Section 31 – Natáčení nového Star Trek filmu začalo | Fandíme filmu Star Trek: Section 31 – Natáčení nového Star Trek filmu začalo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest