A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo

A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu
Bontonfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Když Silvestr, tak ať to má říz. Eva Holubová, Bolek Polívka či Jan Budař nemohou chybět.

Další snímek, který bude uvedený na Silvestra v předpremiéře, je tragikomedie A máme, co jsme chtěli. Ta se vrací v čase o více než třicet let zpátky, k historickému Silvestru, který Češi a Slováci naposledy trávili ve společném státě. Anotace praví:

Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo, od scenáristů slovenského hitu Invalida. Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane... Budete nám scházet, Slováci.

Režisér Michal Kunes Kováč snímek natočil jako svou celovečerní prvotinu, avšak distributor upozorňuje především na skutečnost, že scénář napsali Tomáš Dušička a Maroš Hečko, kteří jsou oba podepsaní pod letošního Invalidu, který sklidil pozitivní ohlasy. Trailer pro A máme, co jsme chtěli je poněkud matoucí, když kombinuje místy docela vážné momenty a uvěřitelné lidské osudy se zběsilou hudbou Edvarda Griega. Ta jako by indikovala, že nás čeká něco splašeného a nadsazeného. Tak uvidíme, zda jde jen o nešťastnou volbu v traileru a nebo podobnou stylovou rozkročenost najdeme i ve filmu samotném. Pak už je jen na tvůrcích, jestli se jí podařilo ukočírovat.

Film už má na CSFD pár desítek hodnocení a v tuhle chvíli slušnou průměrnou známku 75%. V jednom z diváckých komentářů zaznívá, že by snímek šlo popsat jako takové „vážnější Pelíšky“. Premiéra na Slovensku už proběhla, v Česku je ohlášena na 7. března. Nicméně jak už bylo řečeno, 31. prosince promítá řada kin po republice předpremiéru. V hlavních rolích hrají Eva Holubová, Bolek Polívka, Anna Šišková, Vladimír Hajdu, Jana Kovalčíková, Jan Budař, Judit Pecháček, Daniel Fischer, Dávid Hartl, Juraj Loj či Éva Bandor. Pusťte si trailer a koukněte dolů na fotky.

Podklady a foto: Bontonfilm

Galerie: 10

A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu A máme, co jsme chtěli: Tragikomedie z noci, kdy se rozpadlo Československo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest