Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený

Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu
01 Distribution
Zobrazit dalších 6 obrázků
Do českých kin dorazila novinka padlého mistra. Seznamte se.

Roman Polanski je nesnadno uchopitelná persona. Řada jeho příbuzných, včetně matky, zahynula v nacistických koncentračních táborech. Po tvrdém dospívání za druhé světové války se nezlomil a dokázal vyrůst v jednoho ze zásadních filmařů dvacátého století. Jeho filmy jako Rosemary má děťátko nebo Čínská čtvrť formovaly nemálo následovníků. Těhotnou manželku mu zavraždil gang Charlese Mansona. Opět se dokázal otřepat a dál výrazně přispívat do hollywoodské historie. Dalšího zločinu se ale dopustil on sám, když byl závěrem 70. let odsouzený za sex s nezletilou.

Tehdy přesídlil do Evropy, aby se vyhnul dalšímu stíhání a kariéra mu dál vzkvétala. Tvůrčí období vyvrcholilo spolu s Oscarem za Pianistu z roku 2003. V následujících letech se obnovil zájem o kauzu ze 70. let, režisérovi chvíli hrozilo vydání do USA a další ženy jej obvinily, že je jako nezletilé zneužil. Pro část publika se tak Polanski stal nestravitelným. Přesto filmy Muž ve stínu, Bůh masakru či Žaluji! sklízely docela dobré ohlasy.

U novinky Hotel Palace je ale najednou všechno jinak. Vypadá to, že jakákoliv dobrá vůle vůči Polanskimu je u nemalé části filmové veřejnosti ta tam. Zájem o snímek je ještě menší, než v případě Žaluji!. V USA nebo Británii se vůbec nepodařilo zajistit distribuci, jinde je film uváděný s prakticky nulovým zájmem publika. Premiéru měl film sice na prestižním festivalu v Benátkách, avšak ohlasy jsou naprosto katastrofální.

Jde o jeden z mála filmů od takhle slovutného tvůrce, který má na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes 0 pozitivní recenzí. Je sice pravda, že v tuhle chvíli zatím recenzí není mnoho, ale přesto překvapí, že se zatím nenašel ani jeden kritik, který by snímku dal nadpoloviční hodnocení. Průměrná známka činí 2,8 z 10. Recenzenti píší, že takhle nějak by vypadaly Trojúhelník smutku nebo Bílý lotos, kdyby měly skutečně mizerný scénář. Film je klasifikován jako komedie, avšak vtipy jsou buď naprosto vyčpělé nebo zkrátka nevtipné. Celé vyprávění je rozsekané do poměrně nesouvisejících momentek a celé to prý ve finále působí vlastně jako Polanskiho dětinsky vztyčený prostředníček vůči zbytku světa.

Pokud vás výše řečené stále neodradilo, můžete si na film od 21. prosince zajít do českých kin. V hlavních rolích vystupují Oliver Masucci, Fanny Ardant, John Cleese, Joaquim de Almeida, Luca Barbareschi, Milan Peschel, Bronwyn James, Fortunato Cerlino, Michelle Shapa či Mickey Rourke. Český distributor píše:

Kdysi dávno byl, a dodnes je... Hotel Palace. Neobyčejný zámek uprostřed zasněženého údolí má gotickou a pohádkovou atmosféru a scházejí se tu bohatí a požitkářští hosté z celého světa. Letos je všechny spojila jedinečná událost: silvestrovský večírek roku 2000. Jejich extravagantní požadavky se snaží plnit houf číšníků, poslíčků, kuchařů a recepčních. S blížícím se úsvitem nového tisíciletí Hansueli, obětavý padesátiletý ředitel luxusního hotelu, s téměř vojenskou přesností dohlíží na personál ještě před příchodem hostů na večírek a ujišťuje je, že to nebude konec světa. Ve vzduchu však visí Y2K a panují obavy i naděje, že úderem půlnoci může dojít k nečekaným výkyvům na účtech velkých finančníků v důsledku zhroucení světových počítačových systémů. Ve skutečnosti je však čeká bitva vedená s extravagancí a výstředností hotelových hostů. Psi a tučňáci s lidskými potřebami a lidé se zvířecími touhami. Jejich příběhy dávají život absurdní a provokativní komedii. Je konec roku 1999: nejen závěr století, ale konec celého kontroverzního tisíciletí.

Podklady a foto: Pilot Film, 01 Distribution

Galerie: 7

Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu Hotel Palace od kontroverzního Polanskiho je katastrofálně hodnocený | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest