Alto Knights: Rober De Niro v mafiánské dvojroli

Alto Knights: Rober De Niro v mafiánské dvojroli | Fandíme filmu
Netflix
Gangsterskou novinku napsal scenárista legendárních Mafiánů a Casina.

Není mnoho slavnějších gangsterských filmů, než Mafiáni a Casino od Martina Scorseseho. Scénář obou snímků spolu s ním připravil Nicholas Pileggi. Nicholas je vedený také jako výkonný producent u Irčana a Amerického gangstera. Už roku 1985 napsal faktografickou knihu Wiseguy: Life in a Mafia Family, jež u nás vyšla pod názvem Mafián: Život uprostřed mafie. Ta byla přímou inspirací pro Mafiány.

Nejnověji Pileggi napsal scénář pro film, který se měl původně jmenovat Wise Guys, ale nakonec bude uveden jako Alto Knights. Snímek se inspiruje životem dvou skutečných figur, italskými rodáky Vitem Genovesem a Frankem Costellem, kteří v polovině minulého století vedli ve Spojených státech dvě konkurenční mafiánské rodiny. Roku 1957 se Genovese pokusil Costella zavraždit.

Obě dvě hlavní role ztvárnil Robert De Niro, který má s mafiánskými filmy bohaté zkušenosti. V jeho kinematografii najdeme klasické snímky, jako jsou Kmotr II, Tenkrát v Americe, Neúplatní, Mafiáni nebo Příběh z Bronxu. Ke gangsterům se ještě nejednou vrátil, ve filmech jako Přeber si to, Mafiánovi či Irčan.

Vedle De Nira v Alto Knights vystpují Debra Messing (Will a Grace) jako Frankova žena Bobbie Costello, Kathrine Narducci (Irčan) jako Vitova žena Anna Genovese a Cosmo Jarvis (Lady Macbeth) v zatím neznámé roli. Jako režisér novinku natočil Barry Levinson (Dobré ráno, Vietname, Rain Man, Vrtěti psem).

Příběh Genovese a Costella se Hollywood snaží zfilmovat už někdy od 70. let a na projektu se vystřídala řada nejrůznějších osobností. Teprve v roce v roce 2022 skutečně padla první klapka. Už je dotočeno, nicméně uvedení v českých kinech je ohlášeno až na 14. listopadu 2024. Podzimní premiéra signalizuje, že se studio Warner Bros. pokusí zabojovat o příští Oscary.

Titulní foto je ilustrační, Robert De Niro ve filmu Irčan

Zdroj: Warner Bros.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest