To Be Two: Sci-fi ze života klonů

To Be Two: Sci-fi ze života klonů | Fandíme filmu
Když jste v budoucnosti teleportováni, stroj vás naklonuje na vzdálené místo a vaše původní já zlikviduje. Ale co když likvidace selže?

Režisér David Lowery dal o sobě letos vědět především díky jeho snímku Ain't Them Bodies Saints, který si odbyl svoji premiéru na festivalu v Sundance. V dramatu o zamilovaných zločincích ze 70. let excelovali především Casey Affleck, Rooney Mara a Ben Foster. A právě spolupráci s bratrem budoucího Batmana by si měl David Lowery zopakovat ve sci-fi filmu To Be Two.

Film bude natočen podle povídky To Be Two or Not to Be od Paula Brokse, kterou do scénáře přepracuje režisér Lowery. Příběh se bude odehrávat v budoucnosti, ve které existuje teleportace téměř jako ve Star Treku, avšak teleportovat se ze Země je možné pouze na Mars. Člověk se naskenuje a následně složí atom po atomu na druhé straně. „Originál“ se poté automaticky vypaří. Ale co když se přístroj na přenos hmoty rozbije a původní osoba nezmizí? Kdo je nakonec originál a kdo klon? Tyto otázky budou tvořit hlavní zápletku filmu, který se již nyní často přirovnává k filmu Looper, jenž je mu tématicky poměrně podobný.

Natáčení ještě ani nezačalo, takže není známé žádné předběžné datum uvedení do kin. Každopádně víme, že film bude produkovat Casey Affleck společně s režisérem Davidem Lowerym. Mimo ně také Toby Halbrooks, James M. Johnston a Jim Wilson. O dalším obsazení zatím zprávy nejsou.

Námět nepůsobí nějak tragicky a pokud bude kvalitně zpracován, nemuselo by se jednat o špatný kousek. Co si o hlavní zápletce myslíte vy?

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest