Terminátor 5 si vyhlédl režiséra

Terminátor 5 si vyhlédl režiséra | Fandíme filmu
Studio vyjednává s režisérem, jehož jméno většinu filmových fandů překvapí.

Dlouho bylo kolem příštího Terminátora mrtvo, až studio Annapurna zkraje roku konečně najalo scenáristy a věci se daly do pohybu. Postupně jsme se tak dozvěděli, že v ideálním případě se dočkáme rovnou celé nové trilogie, která nakousne zbrusu novou dějovou linku, a že se do série vrátí Arnold Schwarzenegger. Film bude do kin uveden 26.6. 2015, tudíž je jasné, že by se mělo začít natáčet nejpozději zkraje příštího roku, pokud se má vše stihnout. Proto není překvapením, že se konečně začíná hovořit také o výběru režiséra, který se projektu ujme. Kreativní Annapurna přitom nejspíš nesáhne po nějakém ostříleném borci, ale po nepříliš prověřeném nováčkovi.

Tedy nováčkovi. Podle dostupných informací studio nabídlo režii Alanu Taylorovi, což je nesmírně zkušený televizní režisér, který pracoval na seriálech jako Hra o trůny, Řím nebo Impérium - Mafie v Atlantic City. Avšak co se týče hollywoodských blockbusterů, má Taylor na triku zatím jen jeden a do doposud nedokončeného Thora 2, o kterém se navíc proslýchalo, že jeho natáčení provázejí vážné potíže. Je tedy vhodnou volbou?

Malinko spekulativní odpověď zní, že je. Když se podíváte na dosavadní tvorbu mladého studia Annapurna (Země bez zákona, Mistr, Zabít tiše, Třicet minut po půlnoci, Spring Breakers), jedná se vždy o ambiciózní snímky s jasnou vizí a sebevědomým režisérem. Možná tedy není na místě se domnívat, že by u Terminátora nebylo studio podobně rozhodné. Problémy s Thorem 2 navíc nebudou tak žhavé, jak se ze starších drbů mohlo zdát. Sám Alan Taylor v nedávném rozhovoru popřel spekulace o tom, že by byl se studiem na nože, hádal se o délce filmu a byly potřeba přetáčky. S Marvelem se prý neshodl pouze na jménu hudebního skladatele, to jak bude film dlouhý, se donedávna vůbec netušilo, natož aby se o tom někdo mohl hádat, a došlo pouze k dotáčkám, nikoliv k přetáčkám. Film se nadále vylepšoval, nezachraňoval. Vedle neshodách nad osobou skladatele režisér připustil už jen určité diskuse nad vyzněním některých konkrétních situací.

Jistě, Taylor je zaměstnancem Marvelu a jen těžko bude chtít šéfy zbytečně dráždit, takže je docela dobře možné, že skutečný rozsah neshod zapírá, ale i kdyby se se studiem skutečně neshodl, neznamená to ještě, že je špatným režisérem. Třeba není ochotný plnit zadání, ale režisérskou vizi a filmařskou zručnost může mít nakrásně ve skvělé kondici a to Annapurna vidí a má o Taylora zájem. Magazín Variety, který se zprávou jako první přišel, navíc tvrdí, že podle jeho informací probíhalo natáčení Thora 2 naprosto výtečně, takže ve finále pro vás máme vlastně dvě skvělé zprávy: Je docela dobře možné, že nás čeká skvělý Thor 2 a skvělý Terminátor 5 ;-).

Zdroje: Collider, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest