Transformers 3: Francouzský teaser

Transformers 3: Francouzský teaser | Fandíme filmu
Je tady další upoutávka na očekávaný trhák letní sezony - Transformers: The Dark of the Moon .   Plus všechny základní informace, které potřebujete znát.

Čerstvá upoutávka na Transformers 3 mnoho nového neukazuje. V zásadě jde o zkrácenou verzi výborného kinotraileru. Nejprve se objevila ve francouzštině, teď máme k dispozici už i anglickou variantu. Zásadní na ukázce je to, že se v ní poprvé objevují John Malkovich a Patrick Dempsey. Malkovich si ve trojce zahraje Samova šéfa a pravděpodobně ho uvidíme především v těch odlehčenějších momentech. Dempsey by měl naproti tomu mít podle dostupných informací roli poměrně zásadní. Momentálně nebudeme prozrazovat víc, abychom zbytečně nespoilerovali. Zvědavci mohou nakouknout třeba sem. Pod videem následuje shrnutí základních informací k filmu.

Transformers 3: Francouzský teaser

 

Jak už napověděl první teaser, neletěla v šedesátých letech NASA dělat na měsíc roztomilé šlápoty a bonmoty. Letěla zkoumat mimozemskou technologii. Tuhle zásadní informaci si vláda bohužel nechala příliš dlouho pro sebe a zatajila ji i před spřátelenými Autoboty. Ti tak nemohli včas rozpoznat a neutralizovat potenciální nebezpečí, které měsíc ukrývá. Ve třetím filmu už je pozdě. Zrádné tajemství odhalili Decepticoni a posíleni se opět šikují k útoku na zemi. A protože se nová přítelkyně našeho starého známého Sama (oblíbenou herečku Megan Fox střídá ve třetím díle neznámá Rosie Huntington-Whiteley) „shodou okolností“ nachází uprostřed válečnou vřavou zmítaného Chicaga, pouští se hrdina dvou předchozích dílů opět do boje, aby ji zachránil. A jen tak bokem pravděpodobně helfne i se spásou světa.

 

Sliby Michaela Baye

Po rozpačitě přijaté dvojce, na které se podepsala nechvalně proslulá stávka scénáristů, se režisér Michael Bay dušuje, že si předchozí kritiku vzal k srdci a třetí díl se dozajista přiblíží kvalitám jedničky. Slibuje nám sevřenější příběh, kdy se místo prázdného megalomanství chce na diváka zapůsobit skrze prožitek kompaktní skupinky hrdinů. Ve víru katastrofické bitvy nás prý čeká temnější, daleko emocionálnější zážitek a prokreslenější charaktery menšího množství robotů.

Akci samotnou si máme představit zhruba ve stylu filmu Černý jestřáb sestřelen. Tedy že budeme vědět o masivním konfliktu na pozadí, ale pozornost bude soustředěna pouze na naši skupinku, které tentokrát v nejlítějším boji žádný deus ex machina na pomoc nepřijde. Navíc se Bay po mnoha testech rozhodl natočit podstatnou část filmu trojrozměrně (zbytek se konvertuje v postprodukci). Tomu ale musel přizpůsobit styl jakým je zvyklý točit a především stříhat! Při 3D projekci totiž nedokáže lidské oko přeostřovat tak rychle jako při klasickém 2D a tak je potřeba tomu přizpůsobit délku jednotlivých záběrů. Jak je ale vidět v trailerech, Michael Bay vykompenzoval svou typicky střihovou frekvenci dostatečným množstvím pohybu přímo v rámci záběru a jeho rukopis tak neztrácí nic ze své pověstné kinetiky. Zatím to tedy vypadá, že Transformers 3 budou jedním z těch mála filmů, kde 3D tvůrci opravdu promýšleli a výsledný zážitek by mohl stát za to.

Všechny základní informace sice znějí skvěle, ale zatím jsou to pořád jenom slova Michaela Baye a zámořských novinářů a dojmy z upoutávek. A ty vypadaly výtečně i u dvojky. Už třeba to proklamované menší množství robotů se člověku při sledování trailerů nechce věřit. Ale počkejme si do 30. června, tehdy se o všem přesvědčíme na vlastní oči.



Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest