Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin

Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu
Artcam Films
Zobrazit dalších 10 obrázků
Tchyně nabourá život mladého páru. Recenzenti jsou nadšení. V kinech čekají smích i mráz v zádech.

Mezi aktivními filmovými diváky z Česka se obvykle žehrá na to, že lokálně vznikají jen upocené komedie, které se snaží zasáhnout co nejširší diváckou masu a ve finále jim tak vlastně chybí jakýkoliv pořádný fór nebo alespoň třeba konkrétní směřování, záměr. Novince Přišla v noci lze potenciálně vyčítat leccos, ale rozhodně ne to, že by filmaři nebyli soustředění na zcela konkrétní myšlenku.

Příběh se z větší míry odehrává v jednom bytě, kde žije mladý pár. Znenadání se na prahu objeví jeho maminka s kufrem. Poměrně rychle se ukáže, že nepřijela jen na krátkou návštěvu a víc a víc se páru nabourává do života. Snímek nabízí celou řadu situací, které budou divákům povědomé. Ať už jde o dynamiku s rodičem, s rodičem partnera, s partnerem nebo některým z nich za vlivu toho druhého. Některé ty situace jsou k pousmání, u dalších už divák empaticky (nebo skrze vlastní trauma) přechází v bolestivou grimasu a nakonec se objevují i hororové podtóny.

Přišla v noci má za sebou letní premiéru na festivalu v Karlových Varech, odkud si odnáší veskrze pozitivní ohlasy. Kritici se nebojí používat dokonce takové obraty, jako „česká komedie roku“. Dnes byl film nasazený do běžné distribuce, takže jestli máte chuť, můžete třeba už teď během víkendu vyrazit. Níže najdete trailer a fotky, ať si o filmu uděláte bližší obrázek. V hlavních rolích vystupují Simona Peková, Annette Nesvadbová a Jiří Rendl. Snímek společně napsali Jan Vejnar a Tomáš Pavlíček. Pro Vejnara to byla celovečerní premiéra, Pavlíčka už za podobně trefné postřehy chválili u pět let starého snímku Chata na prodej. Na závěr ještě oficiální anotace pro Přišla v noci:

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry? Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara na tenké hraně černého humoru a home invasion hororu rozvíjí situaci, kterou v různých obměnách zažil každý z nás.

Podklady a foto: Artcam Films

Galerie: 11

Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu Přišla v noci: Komedie roku říznutá hororem dorazila do kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest