V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let

V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu
Shudder
Zobrazit dalších 6 obrázků
Antologie hororů je tu s dalšími příběhy. Tentokrát ve stylu historické found footage.

Od roku 2012 jsou postupně uváděny další a další díly hororové série V/H/S. Vždy jde o povídkové antologie o čtyřech až šesti krátkých filmech, které jsou vzájemně propojeny nějakým spojujícím vypravěčským narativem (většinou se někde najde hromada VHS kazet se znepokojivými záznamy). Některé povídky jsou lepší, jiné slabší, ucelenější zážitek chybí. Na druhou stranu má povídkový formát nespornou výhodu, kdy nespokojenost z jedné povídky může rychle nahradit nadšení z druhé. V rámci antologie není tolik v sázce, tudíž se tvůrci nemusí se svými nápady příliš krotit a mohou experimentovat. A jde buď dát šanci k rozvoji začínajícím tvůrcům, nebo prostor k realizaci zkušeným matadorům, kteří třeba mají chuť se předvést v odlišném světle.

Aktuálně je tu už šestý celovečerní film série, pojmenovaný V/H/S/85. Jak název napovídá, tentokrát je pojítkem jednotlivých příběhů výlet do 80. let. Anotace uvádí, že na diváky čeká směs dosud nikdy neviděných snuff filmů, záznam zpravodajského vysílání jak z noční můry a znepokojivé domácí video. Snuff je označení pro autentické záznamy nelegálních (násilných) činů, takže v tomhle případě jde samozřejmě pouze o krátký film, který se jako snuff tváří. Pojítkem pro jednotlivé kazety je televizní dokument, zaměřený na zapomenuté temné podsvětí 80. let. Na jedné z podivných videopásek vědce zkoumají zvláštní chlapce fixovaného na vlastní televizor. V dalším videu se omladina vypraví užít vodní lyžování na jezeře. Pak je tu záznam televizního štábu, který se snaží přežít přírodní katastrofu. Na pásku se podařilo zachytit také smrtící sen a počátky technologie virtuální reality.

Recenze se kloní spíše na pozitivní stranu, kritici vesměs píší, že zajímavější povídky převažují nad těmi méně vydařenými a obecně by mělo jít o jeden z nabitějších dílů série V/H/S. Níže si můžete udělat o novince představu z traileru, který ukazuje, že V/H/S/85 díky found footage stylizaci působí místy autenticky, na druhou stranu pro některé diváky asi bude dost nesnesitelná nízká obrazová kvalita video techniky 80. let.

Snímek připravila zajímavá řádka režisérů, konkrétně David Bruckner (Rituál, Temný dům), Scott Derrickson (Sinister, Doctor Strange), Natasha Kermani (Lucky), Mike P. Nelson (Wrong Turn 2021) a Gigi Saul Guerrero (seriál The Purge). Dole pod trailerem je galerie. Film od 6. října uvádí hororová online služba Shudder.

Podklady a foto: Shudder

Galerie: 7

V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu V/H/S/85: Hororová sbírka odhaluje krvavý snuff z 80. let | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest