Muhammad Alis Greatest Fight: Box v soudní síni

Muhammad Alis Greatest Fight: Box v soudní síni | Fandíme filmu
Nejdůležitější zápas Aliho života se neodehrál v ringu, ale v soudní síni. Přinášíme trailer dokumentárně pojatého životopisného dramatu.

Před dvěma dny vyšel první trailer očekávaného dramatu z  produkce HBO o nejznámějším americkém boxerovi. Film ovšem nebude o žádném z Aliho slavných zápasů, jak by mohl název vypovídat, ale o jeho největším boji, který se paradoxně uskutečnil mimo ring – boji s americkou vládou. Ta se mu snažila znepříjemnit rozlet v jeho kariéře, protože odmítl bojovat ve válce ve Vietnamu. O režii se postará Brit Stephen Frears (Nebezpečné známosti, Švindlíři, Královna), který má zkušenosti jak s TV filmy, tak s filmy pro velká plátna.

V hlavních rolích se objeví velká jména jako Danny Glover, Christopher Plummer nebo Benjamin Walker, loňský představitel Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ale také samotný Muhammad Ali, který se ve filmu objeví v archivních záběrech. Scénář napsala poměrně neznámá Shawn Slovo (Dotkni se ohně). Jako první mohli diváci tento snímek vidět na filmovém festivalu v Cannes, v televizi ho pak první diváci uvidí 5.10., kdy film uvede americká HBO.  

Samotný trailer nám toho o filmu příliš neprozrazuje, snad jen to, že půjde o politické drama a díky archivním záběrům bude možná pojatý i trochu dokumentárně. V upoutávce je vidět úryvek z Aliho soudního procesu a vše nasvědčuje tomu, že půjde především o konverzační snímek, založený na dialozích a hereckých výkonech. Posuďte sami:

Muhammad Alis Greatest Fight - Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest