Predátor: Kořist – Pokračování se začalo připravovat

Predátor: Kořist – Pokračování se začalo připravovat | Fandíme filmu
20th Century Studios / Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér Dan Trachtenberg vysvětluje, jak je potřeba přistupovat k přípravě pokračování, aby diváky opět chytlo.

Před rokem byl uvedený nový film ze světa, který odstartoval v 80. letech Predátorem s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Predátor: Kořist (Prey) sklidil vynikající ohlasy a prakticky od chvíle uvedení se hovoří o dalším možném pokračování. Tvůrci vždy v rozhovorech říkají, že jsou přípravám naklonění, ale dosud neprozradili prakticky nic konkrétního.

Teď magazín Production Weekly odhalil, že je další snímek skutečně v přípravě. Production Weekly je oborový zpravodaj, který informuje hollywoodské profesionály o tom, jaké nové projekty jsou v přípravě a kde se tudíž mohou hlásit o svou příští pracovní příležitost. Z inzerátu lze zatím vyčíst pouze to, že se snímek chystá znovu pro stream, stejně jako tomu bylo u prvního Prey. Kusé informace naznačují, že jde Prey rovnou na video kvůli v minulosti uzavřeným smluvím vztahům, které by nasazení do kin komplikovaly.

O dalším filmu stále nevíme jakékoliv podrobnosti, nicméně Kořist aktuálně vychází ve vysokém rozlišení na Blu-ray a režisér Dan Trachtenberg poskytl rozhovory. Severu ComicBook.com. Znovu neřekl nic specifického, ale poměrně jasně vyložil svoji filosofii. Dan je přesvědčený o tom, že když je nějaký film úspěšný, nemělo by pokračování jenom líně nabídnou více téhož. Pokud má mít sequel šanci diváky opět nadchnout, musí znovu přijít na to, jak být jedinečný. Filmů s Predátorem už navíc vyšlo tolik, že přijít s čímkoliv, co podle diváků bude pořád cool, je těžší a těžší.

Vedle toho je tu ještě jedna klíčová věc. Trachtenberg říká, že filmy (značky) by měly být unikátní. Predátor má divákům nabízet takové scény, jaké dostanou jen v Predátorovi. Jaké nelze přinést v Star Wars, u Marvelu nebo kdekoliv jinde. Jen v Predátorovi. Jako příklad z Kořisti uvádí scénu, v níž něco neviditelného zmasakruje medvěda a následně je mimozemský lovec odhalen v momentě, kdy rozpáraného medvěda zvedne nad hlavu a zalije se jeho krví.

Pokud se Danovi skutečně podaří dodržet vlastní zásady a natočit film, který je nezaměnitelně predátorský a zároveň nabízí výrazně odlišný zážitek než kterékoliv předchozí snímky, tak rozhodně existuje šance, že diváci budou znovu spokojení.

Foto: Predátor: Kořist

Zdroje: Production Weekly, ComicBook.com

Galerie: 3

Predátor: Kořist – Pokračování se začalo připravovat | Fandíme filmu Predátor: Kořist – Pokračování se začalo připravovat | Fandíme filmu Predátor: Kořist – Pokračování se začalo připravovat | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest