47 Ronin: Mezinárodní teaser

47 Ronin: Mezinárodní teaser | Fandíme filmu
Po mezinárodním traileru je tu další upoutávka, která slibuje osudovou epiku.

První upoutávka na dlouho odkládaný historický fantasy epos Carla Rinsche byla dost přeplácaná a působila dojmem, že se režisérský nováček utrhl ze řetězu a narval do svého filmu všechno co mu přišlo pod ruku. Mezinárodní teaser na to jde přesně z opačné strany a ve výrazně kratším sestřihu vynechává většinu roztodivných digitálních kreací a soustředí se především na ústřední postavy a navození epické atmosféry. Důvody k obavám ale přetrvávají, protože už jsme zkrátka viděli příliš mnoho.

47 Ronin je novým uchopením tradičního japonského příběhu o čtyřiceti sedmi samurajích, kteří přišli o svého pána (slovo Ronin označuje v japonštině právě samuraje, který přišel o svého lorda) a rozhodnou se pomstít jeho smrt. Keanu Reeves si ve skupince zahraje cizince s malinko nejasnou motivací, jehož kredibilita dostane další ránu v okamžiku, kdy se zamiluje do lordovy dcery. V zemi vycházejícího slunce se jedná skutečně o archetypální příběh, který zná každé malé dítě, nicméně stylem zpracování by se mělo jednat o jakýsi mix westernu, Posledního samuraje a Třístovky. Mezinárodnímu publiku by měl film prodat právě Keanu Reeves (jeho postava je smyšlená, v žádné jiné verzi příběhu neexistuje) a rozšíření o fantasy element.

Dále hrají Tadanobu Asano (Bitevní loď, Ichi: The Killer, Thor), Cary-Hiroyuki Tagawa (Mortal Kombat, Pearl Harbor), Hiroyuki Sanada (The Wolverine, Sunshine, Lost, Poslední samuraj), Rinko Kikuchi (Bratři Bloomovi, Norské dřevo, Pacific Rim) nebo Togo Igawa (Poslední samuraj, Gejša, Speed Racer). Scénář napsali Hossein Amini (Drive, Two Faces of January) a Chris Morgan (Rychle a zběsile 3-6). Datum české premiéry je stanoveno na 2.1. 2014, slovenské na 26.12. 2013.

47 Ronin: Mezinárodní teaser

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest