Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima

Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu
Artcam Films
Zobrazit dalších 5 obrázků
K Zemi letí úlomek Slunce a v lidech to vyvolává silné reakce. Brzy v našich kinech – seznamte se.

Ne konci prázdnin, 31. srpna, dorazí do našich kin česká novinka, která tematizuje to, co právě teď prožívá řada z nás: Nepříjemné horko. Snímek se jmenuje zkrátka Brutální vedro a podle distributora se odehrává ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi. Za téhle situace uvízne osmnáctiletý protagonista cestou na chalupu v neznámém městě. Následuje série bizarních dobrodružství, která ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a vlastním otcem.

Film je celovečerní prvotinou Alberta Hospodářského a ve snímku vystupují Vincent Hospodářský, Zdeňka Petrová, Milan Mikulčík, Václav Kopelec, Ivana Uhlířová, Tereza Dočkalová, Marta Bačíková, Anežka Kalivodová, Marta Vítů nebo Petr Motl. Premiéra proběhla na festivalu v Karlových Varech, odkud přicházejí poněkud rozpolcené reakce. Část diváků film označuje jako nesoudržnou snůšku nenavazujících situací bez tahu na branku. Další reakce naopak oceňují, že Brutální vedro bezostyšně kráčí vlastní cestou, nesnaží se podbízet mainstreamovému divákovi a za pomoci předkládaných výjevů vykresluje specifickou atmosféru a nebanálním způsobem předává své sdělení.

Karlovarský festival o filmu píše: Slunce vyvrhlo kus žhavé hmoty směrem k Zemi, jejíž povrch se pomalu ohřívá k hranici snesitelnosti. Svět schvacuje podivná nálada, překvapení proto může čekat prakticky kdekoliv. I v ospalém městě, kde osmnáctiletý mladík uvázl cestou na chalupu. Nikdo totiž neví, při jaké teplotě se začínají roztékat lidské charaktery… Zatímco jiným filmařům by katastrofická premisa posloužila k vyprávění o panice a animálním strachu člověka, čerstvý tvůrčí pohled Alberta Hospodářského se obrací jinam. Kdo v krajní situaci zdivočí a kdo zkrotne? A může sluneční erupce vynést na povrch i souznění?

Podklady a foto: Artcam Films, KVIFF

Galerie: 6

Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu Brutální vedro: Česká novinka rozpouští svět před očima | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest