The Blur: Zrakově postižení vidí v novém hororu děsivé přízraky

The Blur: Zrakově postižení vidí v novém hororu děsivé přízraky | Fandíme filmu
Compelling Pictures
Na světě je 43 milionů slepých a 295 zrakově postižených. Možná se jim před očima promítá cosi strašlivého…

Pokud máte jakoukoliv vadu zraku, nebo jste alespoň zažili krátkodobé oční potíže, jistě uznáte, že už to samo o sobě je dostatečný trest za všechny vaše hříchy. A teď si představte, že by vás oční vada ještě uzpůsobovala k tomu, že můžete vidět hrůzy, jakých jsou zdraví jedinci ušetřeni. Obdobnou zápletku přinese chystaný horor The Blur (Šmouha / Skvrna).

Připravovaný snímek bude pojednávat o zrakově postižené rodině, která je mučená duchem, jehož mohou vidět pouze lidé se silnou krátkozrakostí. Snímek divákům představí „Šmouhu“, děsivou entitu, která se členům rodiny vkrádá do zorného pole a nikdo jiný ji nevidí.

Snímek napsal režisér Joe Miale (Revolt). Původní námět vymyslel Scott Carr. Produkce považuje téma krátkozrakosti za hodné filmového zpracování. Podle studie z roku 2021 je na světě 43 milionů lidí legálně považovaných za zcela slepé, 295 milionů lidí trpí více či méně závažným postižením zraku a 2,2 miliardy lidí se potýká s větší či menší krátkozrakostí nebo dalekozrakostí.

Do jednotlivých hlavních rolí psychologického thrilleru budou obsazení výhradně herci slepí nebo s nějakým zrakovým postižením, aby dostali příležitost se prosadit, a aby byl film co nejautentičtější. Pokud to hollywoodské stávky dovolí, mělo by se koncem podzimu začít natáčet v americkém Bostonu.

Podklady a foto: Compelling Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest