The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně

The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu
National Geographic
Zobrazit dalších 7 obrázků
Alex Honnold z oscarového „Bez jištění na El Capitan“ bojuje ve skalách s nadpřirozenem.

Horolezec Alex Honnold je známý pro zlézání nebezpečných skalních stěn bez jištění. Alex se stal ústřední postavou oscarového dokumentu Bez jištění na El Capitan, z něhož tuhla krev v žilách, díky tomu, jak intenzivně se podařilo zachytit jeden z jeho největších výstupů kariéry. Teď se nás pokusí vyděsit trochu jiným způsobem.

Alex se stal součástí obsazení snímku The Sound. Ten pojednává o skupině horolezců, kteří se vydávají extrémně nebezpečnou Zakázanou stěnu, jež dlouhá léta nebyla vůbec přístupná. Co začalo pouze jako odvážná expedice se mění ve vyložený boj o přežití, když si s myslí horolezců začnou pohrávat zlé síly, co testují jejich odolnost.

Do hlavní role filmu byl obsazený William Fichtner (Útěk z vězení, Temný rytíř), jenž ztvární Connera, který jako malý kluk přišel o svého otce a teď mu hrozí, že stejným způsobem ztratí také vlastního syna. Není zřejmé, jakou roli ve filmu dostal Honnold, ale není jediný horolezec, který byl obsazený. Kromě něj vystupují ve snímku také Brette Harrington a Adrian Ballinger, které můžete znát z dokumentu The Alpinist a dokumentární série Na konci světa.

Film se točil v americké Nevadě, přičemž na natáčení kaskadérských scén dohlíží Brett Lowell, kameraman řady horolezeckých dokumentů, včetně již zmiňovaného The Alpinist. Podle produkce může být snímek díky účasti horolezců extrémně autentický a diváci budou mít pocit, že jsou přímo s lezci stovky metrů nad zemí.

Údajně bychom se měli dočkat něčeho v hororovém žánru zcela výjimečného. Vzhledem k účasti elitních horolezců, by se to mohlo povést, na druhou stranu podobné sliby zkouší dávat většina filmařů. Režisérem The Sound je navíc Brendan Devane, který má za sebou jen mizerně hodnocený snímek The Canyonlands. Ale třeba jej vyváží producent Mike Negri, který má cenu Emmy za již tolikrát zmiňovaný dokument The Alpinist. Hudbu pro The Sound připravuje James Iha, kytarista Smashing Pumpkins. Dole v galerii na vás čekají fotky z natáčení.

Titulní foto: Alex Honnold v dokumentu Bez jištění na El Capitan

Zdroje: Deadline, Brendan Devane, Christina Kirkman

Galerie: 8

The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu The Sound: Horolezecké hvězdy natočily horor přímo na stěně | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest