Barbie: Natáčení filmu způsobilo mezinárodní nedostatek růžové barvy

Barbie: Natáčení filmu způsobilo mezinárodní nedostatek růžové barvy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Stavět kulisy, kde domy nemají stěny a z ložnice vede klouzačka, byl pro filmaře nevšední zážitek.

Celovečerní Barbie od režisérky Grety Gerwig vypadá v trailerech výborně. I kdyby ale nakonec snímek vysoká očekávání nenaplnil, rozhodně nikdo nemůže říct, že se tvůrci nesnažili. A platí to i pro řemeslné zpracování. S magazínem Architectural Digest konkrétně probrali kulisy, dekorace a obecně výtvarné zpracování.

Vedoucí výpravy Sarah Greenwood a dekoratérka Katie Spencer v minulosti pracovaly na historických velkofilmech jako jsou Anna Karennina či Pýcha a předsudek. Ani jedna z nich nikdy neměla domeček pro panenky Barbie, tak si hned jeden objednaly a detailně prozkoumaly. To hlavní, co se snažily ve filmu zachytit, je měřítko. Barbíny mají v domečcích strop extrémně nízko nad hlavou a každou místnost přejdete pár kroky. Postavy v domech vždy působí velké.

Domy ve filmu jsou přesně tak nesmyslné, jako hračkářské předlohy, když z ložnice vede skluzavka rovnou do bazénu. A samozřejmě chybí stěny a dveře. Pokud bydlíte v Barbiině „domě snů“, tak se předpokládá, že nepotřebujete mít soukromí, nic neskrýváte. Schovat se totiž není kam. Tohle jistě bude jeden z úhlů, skrze které se Gerwig pokusila vnést do na první pohled povrchního světa panenek nějaký zajímavý postřeh.

Nesmyslnost celého místa podtrhuje všudypřítomná růžová barva. Filmaři si vybrali jeden specifický odstín, který potřebovali v takových kvantech, že barvu museli shánět mezinárodně. Sarah Greenwood dokonce zažertovala, že kvůli natáčení došla světu růžová. Zároveň filmaři dbali na to aby navzdory veškeré umělosti působil celý svět maximálně autenticky. Vše muselo vypadat hmatatelně, protože hračky bereme do rukou. Filmaři se tak vyhýbali digitálním trikům. Dokonce i vzdálená krajina na obzoru nebyla vytvořená v počítači, ale ručně namalovaná.

Život v Barbie Landu je dokonalý. Tedy pokud jste i vy sami dokonalí. Jenže Barbie (Margot Robbie) má existenciální krizi. A Ken (Ryan Gosling) není Barbie, ale Ken. Když je Barbie vyloučena z Baribe Landu pro svou nedokonalost, vydává se společně s Kenem do lidského světa, aby našla skutečné štěstí. Režíruje Greta Gerwig, s níž napsal scénář Noah Baumbach. Film bude v českých kinech uveden 20. července. Dále hrají America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Issa Rae, Rhea Perlman, Hari Nef, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Connor Swindells, Michael Cera, Helen Mirren, Sharon Rooney, John Cena, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ariana Greenblatt, Scott Evans, Jamie Demetriou, Dua Lipa, Ncuti Gatwa, Nicola Coughlan, Emerald Fennell, Ana Cruz Kayne, Ritu Arya a Marisa Abela. Datum premiéry je stanoveno na 20. července.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Architectural Digest

Galerie: 2

Barbie: Natáčení filmu způsobilo mezinárodní nedostatek růžové barvy | Fandíme filmu Barbie: Natáčení filmu způsobilo mezinárodní nedostatek růžové barvy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest