Mace: Shia LaBeouf jako zkorumpovaný polda rozpoutá válku gangů

Mace: Shia LaBeouf jako zkorumpovaný polda rozpoutá válku gangů | Fandíme filmu
RLJE Films
Známý hollywoodský potížista dostal další příležitost.

Shia LaBeouf ve svých 36 už stačil vyvolat hromadu kontroverzí. Začínal jako talentovaný dětský herec a vypadalo to, že z něj bude další velká hollywoodská hvězda, když postupně dostal klíčové (často hlavní) role ve filmech jako Transformers, Indiana Jones 5 nebo Wall Street 2. Pak ale začal mít problémy s ovládáním vzteku a pitím, což čas od času končilo policejním zásahem. Zřekl se komerčního Hollywoodu a usiloval o umělecky hodnotnější úlohy. Herečtí kolegové si občas stěžovali, že se do rolí až příliš noří a soužití na place je s ním tak dost obtížné.

Vedle toho se pouštěl do prazvláštních uměleckých performancí, jako když s pytlíkem na hlavě seděl v galerii a nechal cizí lidi, ať si s ním dělají co chtějí. S filmy jako Burákový sokol nebo Honey Boy to vypadalo, že si začíná získávat znovu respekt a veřejně hovořil o tom, jak se léčí se závislostmi. Pak ale přišla obvinění ze sexuálního napadení několika žen (k nimž se herec v jednu chvíli částečně doznal) a nějakou dobu vůbec nebylo zřejmé, zda si LaBeouf ještě vůbec někdy zahraje.

Shia však má životů jako kočka a už stihl odehrát svůj part v připravovaném velkofilmu Megalopolis od legendárního F. F. Coppoly. A teď má před sebou další roli. Byl obsazený do ústřední úlohy kriminálního akčního thrilleru Mace. V tom hraje titulárního zkorumpovaného policajta, kterému se postaví mladý kolega Virgil Woods. Ten věří, že dokáže změnit prohnilý systém zevnitř. Nenechá se šikanovat a zas a znovu staví proti amorálnímu Maceovi své principy. Jenže zkorumpovaný kolega je všehoschopný, a když potřebuje zahladit stopy po svých zločinech, neváhá v New Jersey rozpoutat válku gangů. Pokud jej Woods chce zastavit, musí riskovat úplně všechno.

Snímek je inspirovaný skutečnou situací v řadách americké policie. Scénář nachystal David Chisholm, jenž psal pro televizi v 80. a 90. letech a poslední zápis na IMDb má z roku 1999. Režíruje Jon Amiel, ostřílený veterán, který v poslední době točí hlavně seriály, ale jinak má na kontě řadu známých snímků, jako jsou Návrat Sommersbyho, Past nebo Jádro. Woodse hraje Trevor Jackson (American Crime, Black-ish). Představitelé dalších postav se hledají. Natáčet se bude letos v New Jersey.

Titulní foto je ilustrační: Shia LaBeouf ve filmu Výběrčí daní

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest