Venom 3: Kdo bude záporákem filmu

Venom 3: Kdo bude záporákem filmu | Fandíme filmu
Sony
Kdo další může být do snímku obsazený, na co se můžeme těšit a kdy se má spustit natáčení.

V marvelovských komiksech je Venom tradičně v opozici vůči Spider-Manovi. Ve filmech studia Sony vystupuje bez něj, hledá tedy oponenty jiné. V prvním snímku proti němu stál jiný symbiont, Riot (Riz Ahmed), ve dvojce potom znovu symbiont, tentokrát jeho „potomek“ Carnage (Woody Harrelson) a Shriek (Naomie Harris), která dokáže na zvuk citlivého Venoma ranit svým sonickým křikem. Bude Venom s dalším konkurenčním symbiontem bojovat i do třetice, nebo jej tentokrát čeká typově jiný oponent?

Na nějakou oficiální odpověď si počkáme, nicméně jsou tu nové zákulisní informace, které nám dávají jisté indicie o tom, čeho se můžeme napříště dočkat. Většina hollywoodských filmů se natáčí z nejrůznějších důvodů pod pracovním názvem. Ten pro Venoma 3 zní „Orwell“. Možná to vůbec nic neznamená, možná je to nějaká vzdálená narážka na George Orwella a jeho slavná díla jako jsou Farma zvířat či 1984.

Server The Cosmic Circus, který informaci přinesl, spekuluje, že by název mohl odkazovat k Orwellu Taylorovi. To je v marvelovských komiksech bývalý generál armády Spojených států, který má s Venomem nevyřízené účty. Černý symbiotický tvor mu zabil syna, což Orwella dožene k nepříčenosti a posedlosti pomstou za jakoukoliv cenu.

V komiksech dal dohromady skupinu pojmenovanou Jury (Porota), složenou ze synových přátel. Všichni sloužili v armádě nebo ve věznici Vault, určené zločincům s nadlidskými schopnostmi. Všichni členové nosili zbroje podobné Iron Manově. V komiksech také Taylor i Jury spolupracovali s firmou Life Foundation, s níž jsme se seznámili v prvním Venomově filmu.

Orwell Taylor a Jury hrají důležitou roli také v komiksové sérii Venom: Lethal Protector. Je pravda, že z té už dost čerpal první film a částečně také ten druhý. Zároveň platí, že druhý film končí tím, že se Venom s Eddiem domlouvají na tom, že se vydají někam, kde bude „Lethal Protector“ („Smrtící ochránce“) zapotřebí. Zdánlivě tedy mají v plánu chránit lidi a snad se i vyhýbat zabíjení, tak jako se o to Venom pokusil ve stejnojmenné komiksové sérii.

Z komiksové předlohy stále nebyla využitá postava Orwella Taylora, jež by mohla vstoupit na scénu jako stín Venomovy minulosti, která jej nevyhnutelně dohání, ačkoliv se pokusil napravit. V komikse také vystupovala řada dalších symbiontů, z nichž jsme stále ve filmové podobě viděli pouze Riota. Klíčovou postavou komiksu je také Spider-Man, prozatím se však nezdá, že bychom jej měli očekávat i ve filmu.

Ať už Orwella nebo nějakého jiného záporáka si může podle tvrzení insidera Daniela Richtmana zahrát Chiwetel Ejiofor, jehož můžete znát třeba jako jako Morda z marvelovek. To lze brát jako další signál toho, že s nějakým propojováním Venomových filmů s marvelovským univerzem se prostě nepočítá. Zatím se čeká na to, zda Ejiofor nabídku přijme. Aby toho nebylo málo, tak se produkce údajně do nespecifikované role pokusila získat také Owena Wilsona (u Marvelu hraje Moebia, agenta TVA, úřadu určeného k hlídání časoprostoru). Ten však měl odmítnout a aktuálně stejnou roli zvažuje Jemaine Clement (Co děláme v temnotách, Legion, Avatar 2).

Natáčení filmu by snad mělo začít příští měsíc. Pokud se tak stane, tak můžeme v dohledné době počítat s celou řadou castingových novinek a potenciálně tedy podrobností o zápletce filmu. Překřížit plány by filmařům mohla probíhající stávka scenáristů. U podobně velkého projektu je záhodno mít krom dopředu hotového scénáře také možnost kdykoliv něco upravit. A to je za aktuálních stávkových podmínek značně komplikované, potenciálně nemožné. Ke scenáristům by se navíc mohli připojit režiséři, což by natáčení zablokovalo úplně. Pokud se však přeci jen celý kolos dá do pohybu, mohli bychom se premiéry dočkat v příštím roce.

Venoma 3 režíruje Kelly Marcel, která napsala scénář spolu s Tomem Hardym. Ten se vrací v hlavní roli. Do další role byla vybrána Juno Temple. Očekává se premiéra v roce 2024.

Titulní foto je ilustrační, předchozí Venom

Zdroje: The Cosmic Circus, Production List, Daniel Richtman

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest