SkyShowtime: Další velký konkurent Netflixu dorazil do Česka

SkyShowtime: Další velký konkurent Netflixu dorazil do Česka | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Pusťte si nový Top Gun, Jurský svět nebo seriálový hit Yellowstone. Nová filmová a seriálová půjčovna startuje s poloviční slevou „navždycky“.

V Česku už doteď existovala spousta streamovacích platforem. Vlastní mají lokální televize – ČT (iVysílání), Nova (Voyo) i Prima (Prima Plus). Alternativu přinášejí operátoři (Vodafone TV, O2 TV). Existuje několik legálních Youtube kanálů s filmy v nízké kvalitě s českým dabingem zdarma (Filmy česky a zadarmo, Filmy v Češtině ad.). Příznivce náročnější tvorby zaujmou Aerovod, KVIFF TV, Edisonline nebo dokumentární DaFilms. Jsou tu různé okrajové služby, o nichž jste nejspíš nikdy neslyšeli a popravdě vás to ani nemusí trápit, protože je slušná šance, že zaniknou stejně rychle, jako se objevily.

Pro většinu diváků, kteří si chtějí platit jen to nejdůležitější, jsou nicméně podstatné především velké, mainstreamová, nadnárodní služby. Dosud jsme tu měli Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video a Apple TV+. Teď se přidává ještě SkyShowtime.

SkyShowtime se představuje

Tahle služba se do Evropy chystala už delší dobu a v posledních měsících se po ní začala rozšiřovat. Zatímco studia Warner a Disney si spustila vlastní služby (HBO Max, Disney+), několik dalších velkých hráčů si uvědomilo, že v široké evropské konkurenci, kde už často operují i lokální hráči (jako třeba u nás Voyo) je šance s malými službami (jako je třeba Paramount+) jen malá. Proto se velká část zbývajících hollywoodských subjektů spojila a vstupují do Evropy společně. Pod hlavičkou SkyShowtime najdeme nabídku studií Universal, Paramount, Dreamworks a Miramax, streamoacích služeb Peacock a Paramount+, stanic Showtime, CBS, NBC, MTV, Sky a Nickelodeon.

Momentálně lze získat „doživotní“ slevu 50%

Po čase nekonkrétního slibování, že „již brzy“, se SkyShowtime 14. února uživatelům v Česku konečně otevřel. V tuto chvíli jde službu pořídit se slevou, kdy platíte za měsíc pouze polovinu z celé částky 179 Kč měsíčně. SkyShowtime zároveň slibuje, že při dodržení všech podmínek budete platit 50% měsíčního poplatku až do té doby, dokud se od placení služby neodhlásíte. V současnosti jsou k dispozici stovky filmů a desítky seriálů, tak si to porovnejte s dalšími službami a zvažte, zda to nestojí za pokus. Minimálně za zkoušku se asi většině místních filmových fandů 89 Kč utratit vyplatí. Detailně rozepsané podmínky najdete přímo na webu SkyShowtime.

Technické parametry

Služba nabízí původní znění, český dabing i titulky (neověřoval jsem, zda u kompletní nabídky nebo jen někde). Obraz je nabízený v HD kvalitě, zvuk v Dolby 5.1. Lze vytvořit až pět profilů a filtrovat obsah nevhodný pro děti. Službu lze využívat na více zařízeních naráz. Sledovat lze přes webový prohlížeč v počítači, přes aplikaci, chytrý televizor, na mobilních zařízeních, set-top boxech nebo konzolích. Obsah lze zrcadlit z jednoho zařízení na obrazovku druhého (např. z mobilu na TV). Službu můžete využívat i v zahraničí, přinejmenším ve státech EU, kde už je služba taktéž zprovozněná. Nabídku pořadů si lze stahovat offline a sledovat je mimo připojení k internetu.

Pokud jde o užívání ShowTime v praxi, po první testovací hodině na mě pohyb v menu nepůsobí (v prohlížeči) zrovna přehledně a doladěně. Chybí možnost nějakého smysluplnějšího řazení, stránka při scrollování různě přeskakuje. Ale to se ještě může zlepšit, u konkurenčních služeb tomu tak často bylo. Popřípadě je možné, že v aplikaci všechno funguje bez potíží už teď (dejte vědět v komentářích, pokud jste na testování měli delší dobu).

Nabídka filmů a seriálů

A teď to nejdůležitější. Jaká je nabídka? Zkusil jsem vybrat několik nejznámějších filmů a filmových sérií, které aktuálně ve SkyShowtime najdete (nekontroloval jsem, zda od všech sérií najdete všechny díly):

Gladiátor, Mission: Impossible, Policajt v Beverly Hills, Top Gun, Jurský Park, Star Trek, Návrat do budoucnosti, E.T., Čelisti, Minority Report, Rychle a zběsile, Watchmen, Jackass, Hellboy, Mumie, Transformers, Tahle země není pro starý, Padesát odstínů šedi, Bídníci, Ex Machina, Apollo 13, Zachraňte vojína Ryana, Mimoni, Jak vycvičit draka, Zpívej, Tajný život mazlíčků, Madagascar, Škola Rocku, Prci, prci, prcičky, Ladíme, Fotr je lotr, Shrek, Zbouchnutá, Mamma Mia, Ted, Bean, Monty Python, Nothing Hill, Hanebný pancharti, Bláznivá střela, Big Lebowsky, Zprávař, Scary Movie, Chicago, Zkrocená hora, Pomáda, Kmotr, Psycho, Pulp Fiction, Clovefrield, Hannibal, Kruh, Jason Bourne či Sin City.

Ze seriálové nabídky stojí za pozornost například:

Starosta Kingstownu, Gangs of London, Yellowstone, Dobrá manželka, Ray Donovan, Panství Downton, Aféra, Californication, Batesův Motel, Twin Peaks, Battlestar Galactica, Miliardy, Jak prosté, Deadwood, Útěk z vězení v Dannemoře, Dr. House, Mr. Robot, Penny Dreadful, Dobrý boj, Star Trek, Nabídka, Obchoďák, Halo, Americký Gigolo, Proč ženy zabíjí.

Jak tedy sami můžete vidět, filmová nabídka není vůbec špatná, pokud milujete především velkofilmy, oscarovky a další tipy hollywoodských hitů. Zájemci o nemainstreamovou produkci, evropskou či českou kinematografii mnoho zajímavého na SkyShowtime nenajdou a musejí se porozhlédnout spíše jinde. Pokud jde o seriály, tak tam je zatím nabídka celkem úzká a musí se nechat, že naprostou většinu seriálů už jsme u nás mohli v minulosti vidět u konkurence.

Budoucnost předplácení služeb není pro uživatele příznivá

Množství titulů, o nich fanoušci dobře vědí, že patří kupříkladu pod CBS, v tuhle chvíli na SkyShowtime nenajdete. Dané je to tím, že dokud zahraniční služby neměly v Evropě vlastní službu, licencovaly své pořady někomu jinému. Například nabídku kabelové stanice Showtime jsme u nás poměrně často vídali na HBO. Zřejmě bude ještě nějakou dobu trvat, než některé licenční smlouvy doběhnou, a pak teprve bude moci SkyShowtime „svoje“ pořady z cizích služeb stáhnout a nabídnout je hezky u sebe. I v tu chvíli ale nemusí být nutně situace definitivně ustálená a přehlednější.

Jak jsme si mohli zvlášť v posledních měsících ověřit, streamovací služby se neváhají „svého“ obsahu vzdát, pokud například mají pocit, že u nich na platformě už na pořad skoro nikdo nekliká a finančně výhodnější tak může být pronajmout práva někomu z konkurentů. Nedávno takhle začala mizet část stálé nabídky HBO, ale i Netflixu.

Sen o tom, že zaplacením několika různých služeb se může člověk spolehlivě dostat alespoň k nabídce všech velkých hollywoodských studií, se pomalu rozplývá. Svůj vytoužený pořad bude člověk nejspíš většinou tak trochu hledat a asi bude přibývat uživatelů, kteří si v záplavě nejrůznějších služeb na každý měsíc předplatí jednu, na té zhlédnou všechno, co je zaujme a další měsíc zase přesedlají někam dál, kde už na ně bude čekat čerstvá nabídka...

Titulní foto: Top Gun: Maverick

Podklady: SkyShowtime

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest