Nedotknutelní: Hořkosladké životní drama chystá pokračování

Nedotknutelní: Hořkosladké životní drama chystá pokračování | Fandíme filmu
STX Entertainment
Bohatý kvadruplegik a jeho prostý pečovatel se vrátí, aby nás dál hřáli u srdéčka.

Milionář Philippe Pozzo di Borgo měl v životě prakticky všechno, dokud jej v roce 1993 vážná nehoda neupoutala na invalidní vozík. Jako kvadruplegik (člověk ochrnutý na všechny končetiny) a zároveň také vdovec ztratil chuť do života a pokusil se neúspěšně o sebevraždu. Život se mu znovu obrátil k lepšímu teprve ve chvíli, kdy se zcela nečekaně stal jeho pečovatelem nezaměstnaný alžírský imgirant Abdel. Možná právě pro to, že byl Abdel celý život outsiderem, byl v tu chvíli jediný, kdo se Philippeovi choval zcela bezprostředně, bez přezírání či obav.

Na motivy snímku byla natočena hořkosladká francouzská komedie Nedotknutelní (Intouchables) s Omarem Syem a Françoisem Cluzetem, která se v roce 2011 stala obrovským mezinárodním hitem. To následně vyprodukovalo natáčení řady remaků. Vznikly indický, argentinský a americký. Právě poslední jmenovaný, pojmenovaný The Upside (u nás opět Nedotknutelní) má dostat pokračování.

Prozradil to Bryan Cranston, který v americké verzi ztvárnil ústřední postavu Phillipa. Herec vystoupil v podcastu Billa Mahera, kde bez dalších podrobností uvedl, že se spolu s kolegou Kevinem Hartem vracejí v chystaném pokračováním ke svým postavám. Ke „dvojce“ řekl pouze tolik, že „příběh ještě neskončil“.

Cranston připustil, že prvnímu filmu bylo hodně vyčítáno, že roli kvadruplegika hrál zcela zdravý muž. Bryan uznává, že příležitosti pro herce s hendikepy jsou extrémně důležité, zároveň ale sám nemá odpověď na to, jak vyřešit potíže s financováním – v Hollywoodu obvykle platí, že pokud chcete dát dohromady slušný filmový rozpočet, neobejde se produkce bez známého představitele v hlavní roli. Točíme se tím pádem v začarovaném kruhu.

Americká verze příběhu měla daleko horší recenze než ta francouzská a také výrazně nižší tržby. Zároveň ale studiu dával smysl poměr „cena-výkon“ (náklady 37 milionů, tržby jen v kinech 125 milionů) a zřejmě cítí v pokračování dostatečný potenciál.

Titulní foto je ilustrační, Nedotknutelní z roku 2017

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest