Nosferatu: Skvěle obsazené natáčení upířího velkofilmu míří do Česka

Nosferatu: Skvěle obsazené natáčení upířího velkofilmu míří do Česka | Fandíme filmu
Universum Film
Čeští filmoví profesionálové a naše krajina zrodí historickou Transylvánii.

Česká republika bude znovu hostit velký zahraniční filmový projekt. Loni se tu točily například akčňák Vyproštění 2 s Liamem Hemsworthem, komiksová Vrána nebo spin-off Johna Wicka, Ballerina. Té zbývá ještě pár týdnů natáčení, ale brzy ji v pozici velkého zahraničního projektu vystřídá Nosferatu, nové zpracování drákulovské legendy.

Z dostupných informací vyplývá, že už spolu se začátkem roku se spustila příprava, aby koncem února mohlo odstartovat samotné natáčení. V tuhle chvíli je produkce rozdělená mezi Česko a Toronto, nabízí se tak varianta, že u nás vzniknou exteriérové scény a v Torontu ty ateliérové. David Minkowski z produkční společnosti Stillking Films, která zajišťuje českou část natáčení, nicméně v zářijovém interview pro Marketing & Media uvedl, že „většina“ filmu se má točit v Praze. Nelze tedy vyloučit ještě tu variantu, že i ateliérové scény se budou točit u nás a v Torontu proběhne pouze postprodukce. Zároveň platí, že původně se mělo točit už na podzim, takže se situace mohla od té doby změnit.

Filmaři mají jižně od Prahy pronajaté pozemky uvnitř lesní obory, kde vyrostou kulisy vesnice, pohřebiště a klášterní brány. Produkce hledá pro natáčení romský kompars, což naznačuje přípravu scén z historické Transylvánie.

Snímek je popisovaný jako gotický příběh z 19. století a reimaginace klasického snímku Upír Nosferatu z roku 1922. I nový film by měl dle dosavadních informací pojednávat o tom, jak se nemrtvý hrabě zamiluje do manželky obchodníka s nemovitostmi, který mu má pomoci přesídlit z Transylvánie na západ.

Snímek připravuje Robert Eggers, svérázný autor Čarodějnice, Majáku a Seveřana. V hlavních rolích vystupují Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp a Nicholas Hoult.

Titulní foto je ilustrační, Upír Nosferatu (1922)

Zdroje: Production List, PRO3M, Stillking Films, Marketing & Media

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest