Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění

Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ukáže nám závodní drama inspirované videohrami taky slovenský závodní okruh?

Loni na podzim se kolem světa točil závodní snímek Gran Turismo, který už letos v létě dorazí do kin. Teď je tu úplně první upoutávka. V té můžete mrknout do zákulisí a nasát dojem z rychlosti, který se filmaři snažili přenést i na diváky. Řada záběrů vypadá jako vystřižená z videohry, která celý projekt prapůvodně inspiruje, což by mohli fanoušci ocenit.

Níže si můžete přehrát celé video a v galerii najdete nějaké ty zákulisní fotky. Točilo se ještě pár dní před Vánoci, přičemž štáb většinu času strávil v Budapešti, ale podíval se také na další lokace, aby zachytil mezinárodní měřítko závodění. S jistotou víme, že se točilo v Japonsku a v Dubaji. Pozornost fanoušků ze Slovenska (a určitě i Česka) nicméně zaujala fotografie z Bratislavy, kterou sdílel režisér Neill Blomkamp. Pouze projížděl do Budapešti? Anebo se filmaři podívali i na Slovensko, například na Slovaikaring, nedaleko Dunajské Stredy? Pro lokální fandy by to jistě bylo další zajímavé zpestření.

Snímek Gran Turismo vychází ze skutečné události, kdy se teenager zúčastnil soutěže GT Academy a skrze své mistrovství ve hře Gran Turismo se propracoval až k závodění ve skutečných autech. Hlavního hrdinu ztvární Archie Madekwe. Jeho mentora David Harbour. Dále ve filmu vystupují Orlando Bloom, Djimon Hounsou, Geri Halliwell, Daniel Puig, Darren Barnet, Josha Stradowski a Thomas Kretschman. Film režíruje Neill Blomkamp, scénář napsali Jason Hall a Zach Baylin. Datum premiéry je stanoveno na 11. srpna 2023.

Gran Turismo je série závodních her, které si potrpí na realistické zpracování jednotlivých vozů a jejich jízdních vlastností. Hra vychází od roku 1997, zatím měla sedm hlavních dílů a několik vedlejších. Dohromady se ode všech dílů prodalo více než 85 milionů kopií a jde o jeden z nejúspěšnějších titulů pro Playstation. Soutěž GT Academy běžela v letech 2008-2016. Společně ji připravovaly automobilka Nissan, Sony a Polyphony Digital, výrobce videohry. V průběhu několika ročníků se zúčastnilo více než 5 milionů hráčů, kteří soupeřili v televizí přenášených vyřazovacích bojích. Z akademie vzešlo celkem 22 mladých mužů, kteří dostali příležitost si zkusit skutečné závody. Několik málo z nich mělo v automobilovém sportu dokonce delší kariéru.

Podklady a foto: Sony Pictures, Neill Blomkamp, Orlando Bloom

Galerie: 6

Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu Gran Turismo: První upoutávka zkouší navodit dojem ze závodění | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest