Mamma Mia! - Producentka má zálusk na dokončení trilogie

Mamma Mia! - Producentka má zálusk na dokončení trilogie | Fandíme filmu
Universal
Režisér Mamma Mia! Here We Go Again láká diváky na potenciální návrat písničkového jukeboxu skupiny ABBA.

V roce 2008 ovládl kina muzikál Mamma Mia!, který čerpal z hvězdného obsazení (Meryl Streep, Colin Firth, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Julie Walters, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Dominic Cooper, Rachel McDowall), příjemného prostředí řeckých ostrovů a především světoznámých písničkových hitů skupiny ABBA. Film utržil jen v kinech skoro 610 milionů dolarů a o deset let později vzniklo pokračování Mamma Mia! Here We Go Again. Tam už byl zájem diváků maličko slabší, ale tržba 395 milionů pořád není nic, nad čím by šlo ohrnovat nos.

Vlastně tak ani nepřekvapí informace, že bychom „Mamma Mia!“ mohli křičet k nebesům ještě jednou. Režisér „dvojky“ Ol Parker má momentálně v kinech romantický hit Vstupenka do ráje a v rozhovoru pro Screen Rant byl dotázaný také na to, zda ještě bude Mamma Mia! pokračovat. Parker odpověděl:

Geniální producentka Judy Craymer, která stojí za prvními dvěma filmy, vždycky plánovala celou trilogii. To je vše, co k tomu můžu říct. První díl vydělal spoustu peněz, a ten náš si také podle mě nevedl špatně. Vím, že o třetí film je zájem a vím, že [Judy] má plán. Nebylo by to báječné?“

Pro investory určitě, ale bylo by to báječné také pro publikum? První Mamma Mia! je příjemná letní oddechovka, kterou si pravděpodobně užije skoro každý, kdo má v hlavě zaryté písně od Abby. I k pokračování stále byli diváci celkem vstřícní. Nicméně už tehdy musel příběh skákat v čase do minulosti, aby bylo o čem vyprávět a zdá se, že ty skutečně největší hity Abby jsou vyčerpané, ostatně už ve dvojce bylo v té či oné podobě recyklováno asi deset písní z jedničky. Reálně tak hrozí, že při podobně nastavené trajektorii by případná trojka mohla působit jako hodně cynická ždímačka na peníze. Ale kdo ví, třeba by si tvůrci s výzvou nějak kreativně poradili.

Titulní foto je ilustrační, předchozí film Mamma Mia!

Zdroj: Screen Rant

Mamma Mia!

16.07.2008 | USA, Velká Británie, Německo
Komedie, Romantický
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest