Pohádky na dnešní večer

Pohádky na dnešní večer | Fandíme filmu
Bioscop
Od klasiky po novinky, to je štědrovečerní program roku 2022, od ČT až po Primu. Máme pro vás i alternativní tip.

Jestli si nedokážete představit štědrý večer bez české pohádky, pak jsou tu v zásadě dvě možnosti: Hlavní televizní stanice připravily souboj klasika vs. novinky.

Nova

Nova stojí na straně klasiky. Princezna se zlatou hvězdou je tu už od roku 1959 a její rýmovačky nejspíš většina z vás zná zpaměti. Stanice film nasadí v 18:55, hned po Ulici, která z nějakého důvodu vysílá i dnes. Hned jak princezna Lada dokončí svoje neplechy v myším kožíšku, sahá Nova po ještě těžším kalibru.

Ve 20:30 přijde na řadu snímek, který vyhrál nejednu anketu o pohádku vůbec nejoblíbenější. Libuška Šafránkovic zase jednou vyděsí všechny, kteří mají těžkou alergii na lískáče a připomene se ve Třech oříšcích pro Popelku.

A kdybyste pak zatoužili po „pohádce pro dospělé“, dorazí ještě ve 21:50 Láska nebeská. Jestli jste nikdy netančili jako Hugh Grant...tak pěkně kecáte! A jestli nevíte o čem je řeč, tak už je možná na čase, abyste se konečně podívali na Lásku nebeskou ;-).

Prima

Prima zvolila střední cestu. Ve večerních hodinách nespoléhá na absolutní pohádkovou klasiku, ale i tak na prověřený kousek. Ono se to možná nezdá, ale Sedmero krkavců mělo premiéru už v roce 2015! A nuťte mě klidně trhat kopřivy holýma rukama, držet bobříka mlčení nebo tkát sedmero košil, ale stejně vám budu vždycky tvrdit, že tohle je jedna z vůbec nejlepších pohádek, které v Česku vznikly po přelomu letopočtu. Martha Isssová v hlavní roli je skvělá a už jen díky ní stojí film za vidění. Půjde to od 17:55.

A hned potom následuje pohádka o tom, kolik úderů tupým předmětem do hlavy lze přečkat bez vážných následků. I když, leckdo by mohl namítat, že musíte být opravdu padlí na hlavu, abyste si troufli na Kevina McCallistera v jeho domě, v jeho hradě. Jestli jste dospívali v devadesátkách, tak jste pravděpodobně na Sám doma vyrůstali a nostalgicky vzpomínáte na období, kdy pro vás filmy s Kevinem byly lepší, než všechny české pohádky dohromady. Prima opět nastraží pasti ve 20:15.

ČT1

Nejvíc svěží je program na ČT1, která stejně jako každoročně nabízí jednu úplnou novinku, která zatím v televizi k vidění nebyla. I když „svěží“ je možná silné slovo, protože jakmile je v názvu pohádky číslice „dva“, působí film už v tu chvíli poněkud vyčpěle. V tomhle konkrétním případě Jednička v 19:00 láká na Tajemství staré bambitky 2. Tomáš Klus se vrací jako královský dědic, Ondřej Vetchý jakou loupežník a proradní rádcové stále kují pikle. Bohužel, ne tak zábavně, jako ti ze Šíleně smutné princezny - publikum v kinech z dvojky nijak odvařené nebylo.

To nicméně neplatí pro Anděla páně 2. Pokračování, nepokračování, ten se stal obřím hitem. Při ročníku 2016 už jde vlastně také o titul, který začíná pomalu zrát, ale oproti klasikám co dává Nova, je Anděl páně 2 vlastně pořád ještě pískle. Startuje ve 20:40.

Zato Pelíšky, u těch je jedno, jestli jsou staré tři roky nebo třiadvacet, už dlouho je jasné, že zůstanou na dlouhou dobu nezpochybnitelným miláčkem davů. Jestli vás dodnes „díky táto“ dokáže u stromečku rozněžnit či rozesmát, nezapomeňte televizi zapnout ve 22:15.

Alternativa

Jestli veškerý program na běžných stanicích znáte jak své boty, popřípadě vás prostě nebaví, zkuste náhradu hledat na Netflixu. Ten čerstvě nasadil detektivku Na nože: Glass Onion. S Danielem Craigem v roli mazaného detektiva je i napodruhé opravdu hodně velká zábava!

Titulní foto: Tajemství staré bambitky 2

Podklady: ČT, Nova, Prima, Netflix

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest