Comic-Con 2013: Na co všechno se můžete těšit

Comic-Con 2013: Na co všechno se můžete těšit | Fandíme filmu
Comic-Con je pro všechny milovníky blockbusterů a žánrových filmů velký svátek. Probrali jsme nabitý program a vyzobali z něj to nejdůležitější.

AKTUALIZACE: Je potvrzeno, že Marvel přiveze také Guardians of the Galaxy!

Už ve čtvrtek, 18. července začíná v americkém San Diegu tradiční Comic-Con, každoroční Vánoce všech fanoušků komiksu, fantastiky, žánrové produkce a hollywoodských blockbusterů. Na akci je každý rok k vidění neuvěřitelné množství filmařů a dalších zástupců hollywoodských studií, a tak se můžete spolehnout, že nás opět čeká řada nečekaných oznámení, pikantních zajímavostí, nejrůznějších trailerů a plakátů a dalších novinek. Můžete počítat s tím, že během nadcházejícího víkendu z akce přineseme poměrně značné množství článků, a tak ačkoliv nelze slibovat, že se nám podaří pokrýt opravdu všechno (Comic-Con je masivní akce), probrali jsme se programem, abychom zjistili, na co všechno se můžeme z filmového hlediska o víkendu těšit. Kromě níže uvedených prezentací se už ve středu (amerického času, takže spíše ve čtvrtek) objeví celá řada fotek nejrůznějších plakátů a dalších propagačních materiálů, které budou ve výstavních halách k vidění. Ale teď už slíbený výběr toho nejzajímavějšího z programu.

 

Čtvrtek 18.7.

  • Dreamworks Animation Filmmaker Focus  - Několik režisérů a pohlavárů studia Dreamworks Animation se sejde, aby pohovořili o úskalích vyprávění příběhu v animovaném filmu. Teoreticky bychom se mohli dozvědět něco málo o chystaných projektech Dreamworks Animation.
  • Entertainment Weekly’s The Visionaries – Režiséři Marc Webb (500 dní se Summer, Amazing Spider-Man), Alfonso Cuaron (Potomci lidí, Harry Potter a vězeň z Azkabanu) a Edgar Wright (Scott Pilgrim, Jednotka příliš rychlého nasazení) pohovoří o natáčení a budoucnosti filmu. Pokud se záznam diskuse objeví online, půjde mezi filmovými fanoušky jistě o vyhledávaný poslech. Mimo to opět platí, že bychom se mohli něco málo dozvědět o chystaných projektech všech zúčastněných pánů (Amazing Spider-Man 2, Gravity, U konce světa, Ant-Man).
  • Summit Enterteinment – Studio, které před nedávnem pohltila Lionsgate, představí fanouškům Enderovu hru a Divergence, tedy dva diametrálně odlišné, avšak podobně napjatě očekávané sci-fi projekty.
  • Escape Plan – Tomu, že návštěvníci festivalu uvidí s předstihem aktuální spolupráci dua Stallone-Schwarzenegger, můžeme po vydařeném traileru jen závistivě přihlížet. Co to ale pro nás znamená doopravdy? Tak především pořádný nášup recenzí na film, ale když budeme mít štěstí, třeba dojde i na nějakou tu zmínku o třetích Expendables či dalších chystaných projektech obou pánů.
  • The Zero Theorem – Půlhodinová prezentace sci-fi novinky Terryho Gilliama. Když to dobře dopadne, dostaneme nějaké obrázky, možná dokonce i trailer!
  • Mortal Kombat: Legacy Season 2 – seriálům se sice u nás nevěnujeme, ale když budeme mít štěstí, dozvíme se i něco o chystaném Mortal Kombat filmu.

 

Pátek 19.7.

  • U konce světa – Edgar Wright, Simon Pegg a Nick Frost představí svou novinku. Pro fanoušky komediální trojky povinnost a opět platí, že bychom se mohli něco dozvědět také o jejich budoucích projektech.
  • Veronica Mars Special Video Presentation and Q&A – Když tvůrci seriálu Veronica Mars získali rozpočet chystaného celovečerního filmu prostřednictvím Kickstarteru, způsobilo to slušné halo. Můžete se spolehnout, že se o filmu dozvíme další podrobnosti.
  • Universal – Studio se zeměkoulí ve znaku (pusťte si parádní video, které si z loga dělá legraci) přiveze dva filmy, a to konkrétně Kick-Ass 2 a Riddicka. O druhém Kick-Assovi už se toho asi mnoho nového odhalit nedá, avšak na představovačce Riddicka bude přítomný Vin Diesel, který se jistě rozpovídá o svých budoucích projektech (XXX 3, další Riddick, Hanibal, Rychle a zběsile 7)!
  • Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. – Jak už jsme říkali o seriálech na FF.cz nepíšeme, avšak Agenti SHIELDu jsou tak úzce provázáni s naším milovaným filmovým Marvelverse, že se mu na zoubek asi přeci jen podíváme.
  • Sony & Screen Gems – Sony přiveze Zataženo, občas trakaře 2, Mortal Instruments: Město z kostí, RoboCopa a především Amazing Spider-Mana 2! Těšíme se.
  • Dark Horse: Joss Whedon – Joss popovídá o tom, co bylo i o tom, co bude. Tak třeba dojde i na nějaký ten střípek z Avengers 2!
  • PS: Jako by těch laskomin nebylo málo, v pátek na Comic-Conu zahraje pro hrstku vyvolených Metallica malou uzavřenou show. Závist.

 

Sobota 20.7.

  • Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures Preview Their Upcoming Lineups – Warneři sice nevzou Hobita a nikde není ani zmínka o DC komiksech (však on se ten Superman ke slovu nakonec nějak dostane), avšak i tak bude na prezentaci nabito. Dostaví se Godzilla, The Seventh Son, 300: Vzestup říše, LEGO Movie a Gravity!
  • Lionsgate – Lví brána bude mít zaručeně také nabito. Fanoušky. I, Frankenstein asi až tak velké ovace nesklidí, ale Vražedná pomsta (druhá část Hunger Games) je jeden z těch filmů, kvůli kterému budou nadšení fans stanovat před halou už od časných ranních hodin. Uvidíme, co přednáška nakonec přinese. Doufejme, že další trailer!
  • 20th Century Fox Presentation – Ani Fox se nenechá zahanbit, a i když svůj line-up zatím tají, podle Hollywood Reporteru přiveze Wolverina, Úsvit Planety opic a jedno překvapení. Vše zatím nasvědčuje tomu, že tím překvapením bude ohlášení nového Predátora! Vedle tří výše uvedených filmů by na prezentaci neměl ale chybět ani Bryan Singer, režisér X-Men: Days of Future Past.
  • Marvel Studios – Hlavní hvězda akce, která se jmenuje Comic-Con potvrdila, že přiveze Thora 2 a Kapitána Ameriku 2, avšak už dříve jsme se dozvěděli, že Marvel nechá fandy také nahlédnout do „stále se rozšiřujícího Marvel Cinematic Universe“, což je formulka, pod kterou se může ukrývat prakticky libovolná Marvelovka. Držte si klobouky, určitě pojedeme pořádně z kopečka.
  • ComiKev 2013: Kevin Smith Uses His Mouth on You – Aneb tradiční vykládání historek Kevinem Smithem. Kdo viděl některý z předchozích ročníků na youtube, ten moc dobře ví, o jakou královskou zábavu se jedná. Navíc bychom se mohli dozvědět něco nového o Clerks III.

V neděli už přijdou na řadu pouze seriály, takže se pro nás Comic-Con smrsknul na pouhé tři dny, ale i tak bude novinkami nabito. Těšte se! V komentářích dejte vědět, kterou prezentaci nejvíc vyhlížíte.

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest