Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží

Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží | Fandíme filmu
China Film Group Corporation
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si teaser a seznamte se s pokračováním filmu, kde celá Země odlétá do hlubin vesmíru.

Než začala covidová pandemie, stavěly se v Číně v masivním měřítku kina a země se začala s USA přetahovat o pozici největšího filmového trhu na světě. Vedle hollywoodských megafilmů prodej vstupenek podporovala především domácí tvorba. Vznikla celá řada středně drahých žánrovek, ze kterých se staly mnohasetmilionové hity. Jedním z vůbec nejúspěšnějších titulů se stala katastrofická sci-fi Země na scestí (liúlàng dìqiú – mezinárodně The Wandering Earth). Ta utržila jen v Číně 690 milionů a celosvětově něco málo přes 700. Následně snímek ještě v mezinárodní distribuci nabídl Netflix.

V říjnu 2021 se začalo připravovat pokračování, které má být uvedeno do čínských kin na začátku oslav čínského nového roku, tedy 22. ledna 2023. V Číně to v poslední době není v kinech vůbec jednoduché a sály se kvůli politice nulové tolerance vůči covidu každou chvíli porůznu uzavírají. Avšak prozatím stále platí, že k premiéře má dojít. Jednička se dostala na Netflix asi dva měsíce po premiéře v kinech, tak kdo ví, třeba se zájemci v podobném odstupu dočkají také dvojky.

O snímku toho zatím víme dost málo. První Země na scestí volně vycházela z literární předlohy od Liu Cixina. Děj se odehrával v blízké budoucnosti, kdy naše Slunce začalo pohasínat. Aby lidstvo mohlo přežít, postavilo po celé planetě společnými silami dvanáct tisíc obřích motorů a pokusilo se přemístit celou zeměkouli do systému Alpha Centauri. Velké drama prvního snímku vycházelo z komplikací, které s sebou nesla složitá zatáčka kolem Jupiteru.

Dosud zveřejněná synopse pro Zemi na scestí 2 toho moc neprozrazuje: „Aby našli nový domov, postavili lidé na povrchu Země obrovské motory. Ale cesta do vesmíru je složitá. Aby Zemi zachránili, musejí mladí lidé přijmou odpovědnost a závodit s časem v souboji na život a na smrt“.

Zveřejněný byl také krátký teaser, který si můžete pustit níže a ve snímku se znovu objeví Wu Jing, ačkoliv jeho postava v prvním filmu zemřela. Fanoušci tak spekulují o tom, zda náhodou dvojka nebude přinejmenším z části prequel. Kdyby to tak skutečně bylo, nemusejí se příznivci Země na scestí bát, že o putování planety volným prostorem přijdou, protože podle režiséra Franta Gwo bude série pokračovat tak dlouho, dokud o ni bude divácký zájem.

Gwo opět režíruje, scénář spolu s ním napsal Gong Geer. Vedle toho, že se vrací Wu Jing ve snímku vystupují také Andy Lau, Li Xuejian, Ning Li, Wang Zhi, Zhuyan Manzi a Sha Yi. Země na scestí 2 se měla točit s celou řadou moderních technologií, tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze.

Foto je ilustrační - První film

Podklady a foto: China Film Group Corporation

Galerie: 4

Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží | Fandíme filmu Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží | Fandíme filmu Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží | Fandíme filmu Země na scestí 2: Pokračování katastrofického spektáklu se blíží | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest