G20: V novém akčním thrilleru teroristé zajmou přední světové státníky

G20: V novém akčním thrilleru teroristé zajmou přední světové státníky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Z Violy Davis pomalu roste akční herečka. Po Válečnici zakusí potíže také v současnosti.

Viola Davis je herečka proslulá svou razancí a nepřehlédnutelnou energií. Spousta diváků si ji bude pamatovat například z řady let vystupování v seriálu Vražedná práva, kde potíže v právním prostředí plném vražd neřešila zrovna v rukavičkách. Věhlas a uznání získala díky oceňovaným dramatům jako Černobílý svět nebo Ploty, ale zkušenosti má i s akčním žánrem. V Sebevražedném oddílu a souvisejících komiksovkách už hezkých pár let dohlíží na smrtící antihrdiny. A v letošní Válečnici se zapojila do akce osobně.

A možná ji to to chytlo, protože se pustí do dalšího akčního snímku, do thrilleru G20. Jak je patrné už z názvu, film se odehrává na summitu G20, dvacítky největších světových ekonomik, kde se pravidelně scházejí hlavy jednotlivých mocností. Děj snímku se odehrává přímo během summitu, na který se podařilo proniknout teroristům. Davis ve snímku hraje americkou prezidentku Taylor Stutton, která musí vzít pevně do hrsti všechny své vyjednavačské schopnosti a rozpomenout se na armádní zkušenosti, aby dokázala ochránit ostatní světové vůdce, vlastní rodinu a celý svět.

Viola krom ztvárnění hlavní role snímek také produkuje. Režíruje Patricia Riggen (33 životů, seriály Jack Ryan či Absťák). První verzi scénáře napsali Noah a Logan Millerovi (Mladý gangster, Sweatwater), poslední úpravy mají na svědomí Erica Weiss (The Red Line) a Caitlin Parrish (The Red Lion, Supergirl, Pod kupolí). Snímek je popisovaný jako jako „zábavná popcornovka“ a jako „žánrový film s uvěřitelnými postavami“. Film uvidíme na službě Amazon Prime Video.

Foto je ilustrační, Viola Davis ve filmu Sebevražedný oddíl

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest