Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku

Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Slepý stařík se smrtícími schopnosti se zřejmě ještě jednou vrátí, aby zakroutil krkem všem, kdo se mu postaví do cesty.

Stephen Lang se už za pár týdnů vrátí v pokračování Avatara, kde znovu vystupuje jako záporák Quaritch, ačkoliv se jeho podoba výrazně promění. Langovou druhou nejznámější rolí je pro spoustu diváků slepý zabiják ze snímku Smrt ve tmě (Don't Breathe). Ten se v roce 2016 stal malým hitem, když diváci i recenzenti ocenili napínavou vyvražďovačku, kde slepý stařík dokáže odolávat zlodějům, kteří se mu vloupají do domu. S postupem událostí se ukázalo, že je bývalý voják Norman zvrhlík, který ve sklepě oplodňuje uvězněnou dívku. Snímek se tak překlápí a zloději bojují o holý život a život děvčete ve sklepě. Pokračování už tak výrazné nebylo. Dvojka neukázala nic moc nového, točil ji méně zručný režisér a část diváků odradilo, že byl zvrácený Norman svým způsobem postavený do role protagonisty, když ochraňoval malé děvče.

S pofidérním morálním profilem smrtelně nebezpečného slepce se však jako diváci zřejmě budeme potýkat dál. Lang se v rozhovoru pro server ComingSoon rozpovídal o tom, že vtělit se do některých postav je trochu komplikované a u Normana to platí také. Zároveň je ale natáčení jedničky i dvojky bavilo a počítá s tím, že „natáčení Smrti v tmě 3 si užije také“. To v zásadě může znamenat dvě věci. Buď to Lang myslí obecně: Pokud by se pokračování točilo, tak si to užije. Anebo ví víc a vlastně nám tak potvrdil, že je trojka v přípravě.

Asi by to nebylo překvapením, protože ačkoliv bylo pokračování násobně méně úspěšné než první film, je docela dobře možné, že to bylo dané pandemií. Navíc si podobné snímky obvykle vedou dobře i na domácím videu. K tomu je série tak levná, že i při nižší tržbě byla dvojka profitabilní. Rozpočet činil 15 milionů, jen v kinech se podařilo utržit skoro 54 milionů. Pakliže je hlavní hvězdou Lang, pak do všech ostatních rolí lze obsadit levné neznámé tváře, projekt se svěří režisérskému začátečníkovi a při troše štěstí pokračování vydělá alespoň tolik, jako slabší dvojka. Pro Hollywood tedy jisté peníze, co leží u cesty, pro které se stačí jen shýbnout a sebrat je.

Titulní foto je ilustrační - Smrt ve tmě

Zdroj: Coming Soon

Smrt ve tmě

12.03.2016 | USA
Krimi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 6

Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu Smrt ve tmě: Dle Stephena Langa se můžeme těšit na trojku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest