Gran Turismo: Spice Girl Geri Halliwell míří na filmové závody

Gran Turismo: Spice Girl Geri Halliwell míří na filmové závody | Fandíme filmu
Sony
Závodní film inspirovaný populární videohrou rozšířil obsazení o několik nových tváří.

Režisér Neill Blomkamp připravuje filmovou adaptaci videohry Gran Turismo. Snímek volně inspirovaný skutečnými událostmi přinese příběh mladíka, který se od Playstationu dostane až na skutečný závodní okruh.

Snímek dál rozšiřuje své obsazení. Nejzajímavějším novým úlovkem je Geri Halliwell, slavná zpěvačka a členka Spice Girls. Ta poměrně často vystupuje v televizi, především jako porotkyně různých talentových soutěží, ale její dosavadní filmová kariéra je poměrně omezená. Krom pár štěků se dosud může „pochlubit“ vlastně jen snímkem Spice World, kde vystupovala celá skupina. V Gran Turismu ztvární matku hlavního hrdiny. Roli získala zřejmě proto, že její současný manžel je bývalý pilot Formule a současný šéf stáje Red Bull.

Hrdinova otce hraje Djimon Hounsou (Strážci Galaxie, Rychle a zběsile 7). Daniel Puig (Naomi) představuje jeho bratra. Josha Stradowski (Kolo času) vystupuje jako závodní konkurent a Thomas Kretschman jako jeho otec. Již před časem byl jako další závodní konkurent obsazený Darren Barnet (Tenkrát poprvé).

Film se momentálně natáčí v Maďarsku.

Snímek Gran Turismo vychází ze skutečné události, kdy se teenager zúčastnil soutěže GT Academy a skrze své mistrovství ve hře Gran Turismo se propracoval až k závodění ve skutečných autech. Hlavního hrdinu ztvární Archie Madekwe. Jeho mentora David Harbour. Dále ve filmu vystupují Orlando Bloom, Djimon Hounsou, Geri Halliwell, Daniel Puig, Darren Barnet, Josha Stradowski a Thomas Kretschman. Film režíruje Neill Blomkamp, scénář napsali Jason Hall a Zach Baylin. Datum premiéry je stanoveno na 11. srpna 2023.

Gran Turismo je série závodních her, které si potrpí na realistické zpracování jednotlivých vozů a jejich jízdních vlastností. Hra vychází od roku 1997, zatím měla sedm hlavních dílů a několik vedlejších. Dohromady se ode všech dílů prodalo více než 85 milionů kopií a jde o jeden z nejúspěšnějších titulů pro Playstation. Soutěž GT Academy běžela v letech 2008-2016. Společně ji připravovaly automobilka Nissan, Sony a Polyphony Digital, výrobce videohry. V průběhu několika ročníků se zúčastnilo více než 5 milionů hráčů, kteří soupeřili v televizí přenášených vyřazovacích bojích. Z akademie vzešlo celkem 22 mladých mužů, kteří dostali příležitost si zkusit skutečné závody. Několik málo z nich mělo v automobilovém sportu dokonce delší kariéru.

Foto: Videoherní předloha

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest