Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce

Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Edgar Allan Poe a „Batman“ spojili na Netflixu síly, aby vyřešili rituální případ.

V prvním teaseru nám Netflix představuje detektivní novinku Bledé modré oko (The Pale Blue Eye). Tajuplné vyšetřování je zasazené do Spojených států 19. století a skrze postavu Edgara Allana Poa spojeno se světem tajemna a nadpřirozena. Zveřejněná upoutávka zatím mnoho neprozrazuje o zápletce nebo postavách a spíš vykresluje atmosféru, jaké se můžeme od snímku dočkat. Zasněžené lesy, dobové kostýmy, světlo svic, havran…tohle nebude radostná podívaná.

Christian Bale (Temný rytíř) hraje Augusta Landora, vysloužilého detektiva, který zasvětil život nejmodernějším forenzním postupům a odhalování nesprávností. Zpátky k vyšetřování jej přivede děsivý případ v nedaleké vojenské akademii West Point, kde najdou oběť vraždy s vyříznutým srdcem z těla. Augustus už je ve svém věku tak trochu zkostnatělý, avšak setkání s mladým Poem mu znovu dodá chuť učit se novým věcem. Poe (Harry Melling) vystupuje jako někdo, kdo sice jeví zájem o okultismus a nadpřirozeno, ale zároveň je dost skeptický na to, aby u všech zvláštních jevů nejprve hledal logické vysvětlení. Společně se v časech a končinách prolezlých pověrami oba muži snaží odhalit, co za vraždou skutečně stojí a my jako diváci můžeme sledovat zrod pradědečka hororového a detektivního žánru.

Píše se rok 1830 a ve West Pointu je za pošmourného zimního rána objevený mrtvý kadet. Když tělo dorazí do márnice, tak se ukáže, že nedošlo pouze k neštěstí, ale k vyloženému zvěrstvu: Někdo mladému muži obratně vyřízl srdce z těla. Vedení akademie se bojí, aby neutrpěla její pověst, a tak se obrátí na místního detektiva, Augusta Landora (Christian Bale), aby vraždu vyšetřil. Práci Augustovi ztěžuje neochota kadetů vypovídat, a tak jednoho z nich přesvědčí, aby mu pomohl. Excentrický mladý muž pohrdá strnulou armádou, zato si libuje v poezii. Jeho jméno je Edgar Allan Poe (Harry Melling).

Dále hrají Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall a Robert Duvall. Režíroval Scott Cooper, podle knižní předlohy od Louise Bayarda. Netflix novinku uvede 6. ledna 2023. Dole pod teaserem najdete fotky.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 8

Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale řeší historickou vraždu v první upoutávce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest