Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy

Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Po letech nečinnosti opět ožívá značka Silent Hill. Nejen na konzolích, ale také v kinech.

Mezi lety 1999 a 2012 patřila videoherní série Silent Hill k velkým hitům a zlatému standardu hororového žánru. Mlžná atmosféra městečka stiženého nadpřirozenými běsy byla mimo jiného inspirovaná filmy a zpětně opět inspirovala filmaře, když na motivy her vznikl v roce 2006 celovečerní film Christopha Ganse.

Ten od roku 2020 mluví o tom, že se k látce vrátí a teď to slavnostně oznámila i společnost Konami, jež za značkou stojí. Videoherní firma po několikaleté přestávce slavnostně oznámila, že se Silent Hill vrací hned s několika různými herními tituly a také s novým filmem.

Ten se má jmenovat jednoduše Return to Silent Hill, čili Návrat do Silent Hillu. To může být pro našince lehce matoucí, protože pod tímhle překladovým názvem u nás byl v roce 2012 distribuovaný už snímek Silent Hill: Revelation. Zdá se, že ten bude bude novinka ignorovat. Ještě důležitější než film z roku 2006 však pro režiséra Ganse bude videoherní Silent Hill 2 – ten má být pro chystaný snímek hlavní inspirací.

V psychologickém hororu se mladý hrdina James Sunderland vydává do Silent Hill, mrtvolně tichého venkovského městečka zahaleného mlhou. Právě z města mu totiž přijde dopis od jeho milované manželky Mary. Háček je v tom, že Mary je už tři roky mrtvá. Snímek se podle Ganse inspiruje mýtem o Orfeovi a pojednává o tom, zda člověk dokáže vstoupit do hlubin pekla a zachránit tam duši své milované. Herní předloha je inspirovaná také Dostojevského Zločinem a trestem.

Snímek má klást otázku, zda můžeme věřit vlastní mysli. Tvůrci chtějí být věrní duchu herní předlohy i celé série a zároveň příběh zpracovat moderním způsobem. Vrátit se mají populární monstra, včetně ikonického Pyramid Heada, tedy obra s kovovou špičatou „helmou“ přes hlavu. Produkuje Victor Hadida, producent staršího Silent Hillu či série Resident Evil. Přípravy projektu jsou stále v rané fázi, teprve se začíná připravovat casting.

Silent Hill je původně série japonských hororových videoher, které se odehrávají v mlhou zahaleném stejnojmenném venkovském americkém městečku. Příběhy jednotlivých her se točí kolem obyčejných lidí, kteří se do Silent Hillu většinou dostávají zdánlivě náhodou. Na místě je čeká konfrontace s vlastní minulostí, ale také s více či méně hmatatelnými přízraky. O okultní výjevy není nouze a důležitou součástí her je paralelní realita, která ukazuje pokroucenou, až pekelnou verzi městečka. První filmové adaptace se série dočkala v roce 2006.

Foto je ilustrační, starší Silent Hill

Zdroje: Slashfilm, Rock Paper Shotgun

Galerie: 4

Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy | Fandíme filmu Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy | Fandíme filmu Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy | Fandíme filmu Return to Silent Hill: Návrat videoherního hororu nabírá obrysy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest