Vyměřený čas: Mezinárodní trailer

Vyměřený čas: Mezinárodní trailer | Fandíme filmu
Justin Timberlake a Amanda Seyfried závodí s časem v nové sci-fi od tvůrce Gattaky.

Snímek Vyměřený čas (In Time) představuje svůj mezinárodní trailer, je na čase si ho pořádně představit. V zásadě jde o klasickou sci-fi alegorii, která kriticky komentuje sociální nerovnost mezi chudými a bohatými a ptá se, co by se s lidstvem stalo, pokud by objevilo elixír nesmrtelnosti. Asi nikoho tedy nepřekvapí, že snímek natočil Andrew Niccol, proslavený především čtrnáct let starou sci-fi Gattaca, která zkoumala, jak se společnost zachová, až budeme díky moderní medicíně všichni (stejně) dokonalí.

V blízké budoucnosti Vyměřeného času přestaly peníze platit jako směnná komodita a nahradil je čas. Každý člověk v pětadvaceti přestává stárnout, ale nad rámec svého vymezeného čtvrtstoletí dostane k užívání pouze jeden rok života. Pokud chce získat čas navíc, musí si ho vydělat. V takovémto světě se tak samozřejmě rychle rozevírají sociální nůžky mezi předčasně umírající spodinou a věčně mladými stoletými dědky, kteří si uzurpují cenné minuty pro sebe. Celý nespravedlivý systém je vychýlen ze zvrácené rovnováhy ve chvíli, kdy je hlavní hrdina Will Salas lživě obviněn z vraždy (okradení jednoho boháče o veškerý jeho čas). Will se dává na zběsilý útěk, a protože zvíře zahnané do kouta nejvíc kouše, začne ve svém rozhořčení v robinhoodovksém stylu bohatým čas brát a chudým rozdávat.

Premisa i trailery tak lehce zavání dojmem, že zajímavá filosoficko-sociální meditace bude fungovat toliko jako pikantní pozadí k jinak poměrně typickému akčnímu thrilleru, kdy bude hlavní hrdina prchat před policií a hrát s všemocným systémem hru nemotorné kočky s vychytralou myší. Hlavní role se ujal Justin Timberlake, který v poslední době čím dál tím víc přesvědčuje, že není pouze přeslazený zpěváček s hezkou tvářičkou, ale že také dokáže slušně hrát. Jeho policejního protivníka si střihne vždy skvělý, a stále hrubě nedoceněný, Cillian Murphy. V dalších rolích se objeví Alex Pettyfer, Olivia Wilde, Amanda Seyfried nebo Johnny Galecki. Česká premiéra je stanovena na 3. listopadu. A kromě nejnovějšího mezinárodního traileru vám samozřejmě nabízíme i všechny starší upoutávky.

 

Vyměřený čas: Mezinárodní trailer

 

Vyměřený čas: Teaser trailer

 

Vyměřený čas: Trailer

 

Vyměřený čas: Čtyřminutovka z Comic-Conu 2011

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest