Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce

Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce | Fandíme filmu
ScottGames
Zobrazit další 3 obrázky
Populární hororová série jde po letech průtahů konečně do produkce. 

Jsou to již 4 roky co jsme vám přinesli zprávy o tom, že se chystá film na motivy populární hororové hry Five Nights at Fredy’s. Tehdy chystalo film studio Blumhouse, a režírovat měl Chris Columbus. Po několikaleté odmlce se známé hororové studio opět ozvalo, aby oficiálně potvrdilo začátek produkce. O filmu se mluví již od roku 2015, od té doby zaznamenala původní hra osm pokračování, a jeho filmové zpracování prošlo několika různými návrhy. Až nyní se oblíbená lekačka s animatronickými vražednými plyšáky posunula kupředu.

Jako režisérka byla vybrána Emma Tammi, která má za sebou nezávislý hororový western The Wind, a dvě epizody antalogického seriálu Into the Dark. Jako producenti se na filmu budou podílet šéf studia Blumhouse Jason Blum, a tvůrce originální hry Scott Cawthon. O design animatroniků se postará společnost Jim Henson’s Creature Shop (Temný krystal, Mupeti). Projekt by měl přejít do pokročilé fáze produkce na začátku roku 2023, v kinech ho tak můžeme očekávat zřejmě o rok později. Blum pak snímek oznámil tímto prohlášením:

„Film na motivy Five Nights at Freddy’s je žádán víc než jakýkoliv jiný film na kterém jsem doteď pracoval, a já nadšeně mohu potvrdit, že se [snímek] chystá! S Emmou Tammi u kormidla jsme zavázáni k tomu, že Scottovu vizi filmu přivedeme k životu. Vše zajištěno, čekání bude určitě stát za to!“

Úkolem hráče je přečkat 7 nocí v Pizzerii Freddyho Fazbeara v roli nočního hlídače. Nachází se zde 5 animatroniků, kteří přes den baví návštěvníky pizzerie. V noci jsou však uvedeni do volného módu. Pokud Mika spatří, budou si myslet, že je nahý endoskeleton a chtějí ho nacpat do kostýmu Freddyho Fazbeara. Ten je plný mechanických součástek, které způsobí jeho smrt. Hra se odehrává v roce 1987 a od většiny současných her se liší tím, že se hráč nemůže pohybovat, pouze rozhlížet. Aby noc přečkal, musí kontrolovat pohyb animatroniků pomocí kamer. Kamery však mají mrtvý bod, který se nachází na stranách kanceláře. Akce jako svícení baterkou či uzavření mrtvých bodů však spotřebovávají energii, které má hráč jen omezené množství.

Galerie: 4

Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce | Fandíme filmu Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce | Fandíme filmu Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce | Fandíme filmu Five Nights at Fredy’s: Film jde oficiálně do produkce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest