Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video

Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Podívejte se do zákulisí ručně animovaného Pinocchia od Netflixu.

Disneyho hraný remake Pinocchia měl mizerné recenze, kdy kritici odsoudili bezduchost a zbytečnost celého projektu, zjevně určeného výhradně ke ždímání peněz. Guillermo del Toro miluje příběhy o outsiderech a jinakosti, báchorky o stvoření a lidskou tvořivost. Pinocchia vždycky zpracovat toužil, dělal na něm od roku 2008 a skutečně točit jej začal v roce 2020. Projekt s důkladnou výtvarnou přípravou byl následně pojednaný jako loutkový, ručně animovaný film. Šlo tedy o extrémně pracný úkol a o nějakém laciném přiživování na známém jménu nemůže být řeč.

Pinocchio a obdobné příběhy už byly zpracované tolikrát, že část diváků bude vůči del Torově zpracování nevyhnutelně skeptická. Co však musí všechny milovníky filmového řemesla téměř určitě zaujmout, je zpracování. Netflix během akce TUDUM zveřejnil krátký film o filmu a sledovat proces výroby Pinocchia Guillerma del Tora (jak se film plným názvem jmenuje) je prostě fascinující. Video ukazuje propracované kulisy i loutky, stejně jako titěrnou práci, jakou animátoři mají s každičkým okénkem filmu. Jak sami můžete vidět, už i pro natáčení pookénkově animovaných loutkových filmů se v dnešní době využívají zelené pozadí a digitální triky. To může oproti starším obdobným filmům působit tak trochu jako cheatování ve videohře, zároveň je ale vidět, že si tvůrci na jednu stranu sice práci usnadňují, ale souběžně s tím se také pokoušejí o vykreslení komplexnějších a ambicióznějších scenérií, než bylo možné dosáhnout v dobách, kdy digitální triky v ruční animaci neexistovaly.

Akademií oceněný reřisér Guillermo del Toro představuje svoji verzi klasického Italského příběhu o Pinocchiovi v hudebním ručně animovaném dobrodružství. Příběh sleduje rozpustilé dobrodružství Pinocchia a jeho hledání vlastního místa ve světě.

Film nabízí hvězdné hlasové obsazení v podobě Ewana McGregora jako Cricketa, Davida Bradleyho jako Geppetta a Gregoryho Manna jako Pinocchia. Dále se svým hlasem účinkují Finn Wolfhard, Cate Blanchettt, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Christoph Waltz, Tilda Swinton a Burn Gorman. Snímek bude uveden 9. prosince na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 7

Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu Pinocchio Guillerma del Tora: Práce s loutkami bere dech – video | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest