Hluk a vřava: James Franco režíruje Faulknera

Hluk a vřava: James Franco režíruje Faulknera | Fandíme filmu
Po Když jsem umírala se James Franco chystá zrežírovat další román Williama Faulknera a slibuje zajímavé obsazení.

I když Francovo Když jsem umírala ještě ani nestačilo vstoupit do širší distribuce, chystá už mladý herec další adaptaci románu Williama Faulknera. Tentokrát si vezme na mušku knihu Hluk a vřava, která pojednává o úpadku rodiny Compsonových na počátku 20. století. Původně úctyhodná aristokratická rodina ztrácí v místní komunitě svůj kredit, potýká se s krizí víry či alkoholismem hlavy rodiny a pomalu vymírá. Na knize je ale daleko podstatnější jakým způsobem je napsaná. Faulkner události zachytil z několika různých úhlů pohledu, nechává nás nahlédnout do hlav hrdinů a střídá časové roviny.

Podobně komplikovaným způsobem napsal Faulkner i román Když jsem umírala, jehož filmová adaptace na letošním festivalu v Cannes sklidila značně rozporuplné reakce – na Rotten Tomatoes například můžete v tuto chvíli najít čtyři kladné a pět záporných recenzí. Franco se tenkrát snažil komplikovaný knižní narativ na plátně vyjádřit pomocí split-screenů a slow motionů, tak uvidíme, s čím přijde v případě Hluku a vřavy.

Scénář píše společně s Mattem Ragerem, se kterým připravil už Když jsem umírala, a do hlavních rolí by rád obsadil Jona Hamma a svého mladšího bratra Davea Franca. Další role by se chtěl zhostit on sám a kuriózně by měl být obsazen také Danny McBride, kterého asi většina z vás zná pouze z komediálních rolí, avšak vážnou úlohu ztvárnil už právě v Když jsem umírala, tak snad nás dokáže přesvědčit také o svých dramatických kvalitách. Natáčet by se mělo začít letos na podzim.

Zdroj: LA Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest