Bledé modré oko: Christian Bale vyšetřuje mrazivé vraždy

Bledé modré oko: Christian Bale vyšetřuje mrazivé vraždy | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Spolu s představitelem Batmana se podíváme do 19. století, kde se zrodí temné příběhy Edgara Allana Poa.

Christian Bale si nedávno odskočil k velkofilmovému Thorovi: Lásce jako hrom, ale teď už zase míří k poněkud „serióznější“ tvorbě, kterou v posledních letech upřednostňuje. V listopadu bude k vidění v Amsterdamu Davida O. Russella a v prosinci se znovu představí ve filmu Scotta Coopera. Je to jejich už třetí spolupráce, poté co společně natočili Nepřátele a Pryč od pece.

Netflix Cooperův mrazivý thriller Bledé modré oko (The Pale Blue Eye) uvede 6. ledna 2023, avšak některá americká kina jej nabídnou už v prosinci letošního roku, což by mohlo naznačovat, že Netflix tajně doufá v nějakou oscarovou nominaci. Scott chtěl snímek podle svých slov natočit více než deset let a teď se to konečně podařilo.

Gotický thriller se odehrává ve 30. letech minulého století na vojenské akademii West Point ve Spojených státech. Právě tady dojde k sérii vražd, které se všechny točí kolem mladého kadeta, jehož svět v budoucnu bude znát pod jménem Edgar Allan Poe. Vyšetřováním je pověřený detektiv ve výslužbě Augustus Landor.

Bale hraje Landora, mladého Poa ztvárnil Harry Melling (Dudley z Harryho Pottera, později známý třeba také z Dámského gambitu). Doplňují je Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Timothy Spall, Hadley Robinson, Joey Brooks, Brennan Cook, Gideon Glick, Fred Hechinger, Matt Helm, Steven Maier, Charlie Tahan a Robert Duvall.

Cooper scénář napsal na základě románu Louise Bayarda. Jak Bale, tak Cooper patří mezi producenty filmu. Dole v galerii je první zveřejněné fotografie.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 2

Bledé modré oko: Christian Bale vyšetřuje mrazivé vraždy | Fandíme filmu Bledé modré oko: Christian Bale vyšetřuje mrazivé vraždy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest