Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce

Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu
The Playmaker
Zobrazit dalších 6 obrázků
Černá (hnědá?) komedie s mezinárodním názvem Holy Shit! se představuje. Pusťte si trailer.

Natočit povedený celovečerák z klaustrofobického prostředí je docela kumšt. Ale když se to povede, musíte filmaře obdivovat přinejmenším za jejich snahu a nápaditost. Vzpomeňte si na Telefonní budku s Colinem Farrellem nebo Pohřbeného za živa s Ryanem Reynoldsem. Nová německá drsná komedie podobným snímkům trochu vzdává poctu, trochu je paroduje a k tomu pojímá koncept člověka uzavřeného ve stísněném prostoru po svém.

Snímek se jmenuje Ach du Scheisse! (mezinárodně Holy Shit!) a název je trefný, protože se naprostá většina děje odehrává v prostoru mobilní toaletní budky, u nás často známe pod zlidovělým označením „toika“. Protagonistou filmu je architekt Frank, který se probere uzamčený v toice na staveništi, kde se chystá detonace. Frank se zoufale snaží dostat ze svého vězení a při tom mu dochází, kdo jej do budky zavřel: Zkorumpovaný starosta Horst, který má zálusk na jeho těhotnou přítelkyni Marii. Frank musí udělat vše pro to, aby se osvobodil, zachránil Marii a usvědčil Horsta z jeho zločinů.

Franka hraje Thomas Niehaus, Horsta Gedeon Burkhard a Marii Olga von Luckwald. Snímek jako svou prvotinu natočil Lukas Rinker a aktuálně snímek nabírá distribuci všude možně po světě, tak snad se dostane i k nám. Na upoutávce je trochu nešťastné, že možná odhaluje z děje až příliš, zároveň je ale patrné, že navzdory viditelně nižšímu rozpočtu tvůrci srší nápady, mají absurdní smysl pro humor a vyžívají se v nechutnostech. Pokud to zní jako váš šálek kávy, tak se máte na co těšit. Dosavadní ohlasy z festivalů jsou vesměs pozitivní.

Podklady a foto: The Playmaker

Galerie: 7

Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu Ach du Scheisse!: Hrdina absurdního thrilleru je uvězněný v kadibudce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest