Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer

Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu
Little Dipper Films
Zobrazit dalších 10 obrázků
Šílený Max na sněhu nabídne boj o holé přežití v říši sněhu a ledu, kde vládne násilí a schopnost komunikace se rozpadá.

Režisérka Kirsten (KC) Carthew v roce 2016 debutovala snímkem Půlnoční slunce. Tomu byly vyčítány pomalé tempo a značná nedějovost, zároveň byla režisérka chválena za práci s obrazy přírody. Teď dostává příležitost k reparátu, když do divočiny zasadila postapokalyptický boj o přežití.

Novinka se jmenuje Polaris (Polárka) a vychází z režisérčina krátkého filmu Fish out of Water (Ryba na suchu) z roku 2015, který si můžete níže přehrát. Děj je zasazený do roku 2144 a jeho hlavní hrdinkou je Sumi, dívka, kterou vychoval polární medvěd. Sumi se snaží uniknout krutým moradským lovcům. Přitom narazí na Zmrzlou dívku, s níž uzavírá nečekané spojenectví. Obě dvě prchají před mstivými lovci, za jediným orientačním bodem, který Sumi zná. Za Polárkou.

Sumi ztvárnila Viva Lee (Deadly Class), Zmrzlou dívku Khasima Wilsher (Prázdno). Níže si můžete přehrát trailer, na němž je patrné, že rozpočet nebyl nejvyšší, ale minimálně opulentní krajinou by skutečně snímek diváky zaujmout mohl. Zajímavostí je, že polární medvěd je skutečný, hraje jej medvědice Agee, jediný aktivně hrající polární medvěd ve filmovém průmyslu.

Natáčelo se v subarktické Kanadě, inspirací pro film jsou Šílený Max, řecká mytologie, ekologie a feminismus. Ve snímku vystupují výhradně ženské figury. Děj je zasazený do futuristického zmrzlého světa, který vzešel ze lhostejnosti předešlé civilizace a nikdo neví, jaké všemožné národy by mohly být pohřbeny pod tlustou vrstvou sněhu. Hrdinka Sumi je přebornicí pro přežití, dokáže mluvit se zvířaty i stromy, ale zatím se nenaučila mluvit s lidmi. Ti mluví fiktivní řečí, která byla pro film vytvořena. To má zdůrazňovat komunikační propast, jaká mezi lidmi panuje. Pro diváky pak snímek nabízí zážitek bez dialogů, kdy jde především o naprostý ponor do vyprávění, na základě univerzálních emocí a empatie.

Premiéru film bude mít 14. července na festivalu Fantasia, pak se uvidí, jak to bude s další distribucí. Dole najdete bohatou galerii.

Podklady a foto: Little Dipper Films

Galerie: 11

Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu Polaris: Postapokalyptický život ve sněžné pustině představuje první trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest