Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku

Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer snímku na motivy čtyři roky staré skutečné události, kterou zdramatizoval Ron Howard, režisér Apolla 13.

V roce 2018 v thajských jeskyních po přívalových deštích uvízlo dvanáct chlapců místního fotbalového oddílu, společně s trenérem. Snahu o záchranu odříznuté skupiny s napětím sledoval celý svět. Zpravodajství událost výrazně pokrývala, na záchranné akci se podíleli profesionálové ze všech možných koutů světa.

Událost už byla zpracovaná v podobě dokumentu National Geographic, teď tu máme trailer pro hraný snímek Třináct životů (Thriteen Lives). Ten natočil zkušený Ron Howard, jenž už si zfilmování skutečných událostí osahal ve filmech jako Apollo 13, Čistá duše nebo třeba Rivalové. Teď se pustil do látky, která v sobě má tu záludnost, že ji má řada z diváků v živé paměti.

Možná právě kvůli tomu na mne osobně zatím snímek nepůsobí zcela přesvědčivě. Jistě může jít o věc osobního vkusu, možná má vliv to, jak je sestříhaný trailer anebo trochu nezvyklé přízvuky, kterými promlouvají jednotliví známí herci. Nicméně, zatím se nemohu zbavit dojmu že jsou události z Thajska až příliš zdramatizované, že je až příliš poznamenala hollywoodská snaha za každou cenu ždímat emoce. Jak upoutávka působí na vás? Vidíte to podobně, nebo na vás působí záběry střízlivě?

V hlavních rolích vystupují Viggo Mortensen, Colin Farrell a Joel Edgerton. Snímek uvidíme na Amazon Prime Video 5. srpna.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Galerie: 4

Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku | Fandíme filmu Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku | Fandíme filmu Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku | Fandíme filmu Třináct životů: Hollywood dělá ze záchrany zatopených kluků divokou kovbojku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest