Na nože 2: Pokračování úspěšné detektivky odhalilo název

Na nože 2: Pokračování úspěšné detektivky odhalilo název | Fandíme filmu
Netflix
Režisér Rian Johnson chce dál kráčet ve stopách královny detektivek Agathy Christie.

Režisér Rian Johnson posledních několik dní škádlí fanoušky nenápadnými nápovědami, které měly poodhalit název chystaného pokračování jeho veleúspěšné detektivky Na nože. Teď šel Rian s pravdou ven a prozradil, že se další film bude jmenovat Glass Onion, A Knives Out Mystery – tedy zhruba „Skleněná cibule, tajemství ze světa Na nože“. K oznámení názvu byla připojena krátká animace (viz níže) a Johnson dodal:

Na Agátě Christie mám hrozně rád, že se kreativně neopakovala. Někdy je jí podsouváno, že jsou všechny její knihy podle stejného mustru, ale fanoušci vědí, že opak je pravdou. A neměnila jen prostředí nebo způsob vraždy. Také neustále koncepčním způsobem posouvala možnosti žánru. V rámci detektivního vyšetřování psala špionážní thrillery, prapředky hororových vyvražďovaček, pátrání po sériových vrazích, gotické romance, psychologické charakterní studie nebo elegantní cestopisy. Při natáčení Na nože se mi hrozně líbila myšlenka, že bych mohl natočit víc případů s Danielem [Craigem] v roli Benoita Blanca. Že bych mohl napodobit Christie a každý další film natočit jako úplně novou knihu, se specifickým tónem, záměrem, opodstatněním a...názvem. Další případ Benoita Blanca, který následuje po Na nože, se jmenuje Glass Onion. Brzy se dozvíte víc.“

Že se v pokračování Na nože změní prostředí i postavy, jsme věděli už delší dobu díky castingovým novinkám a zprávám o natáčení. Rozhodně ale zaujme i fakt, že Johnson hodlá měnit také styl vyprávění. První snímek si pohrával se známou situací kdy umírá hlava rodiny a hlavními podezřelými jsou potenciální dědicové, kteří se v momentě vraždy všichni nacházeli pod jednou střechou starého venkovského sídla. Na nože zvyklosti obdobných příběhů ctilo i podrývalo. Pokračování nám zřejmě nabídne vraždu během luxusní středomořské dovolené, takže už jen z téhle podstaty můžeme čekat trochu jinou příchuť, ale jak Rian říká – pouze u změny kulis skončit nehodlá.

V pokračování detektivky Na nože detektiv Benoit Blanc cestuje do Řecka, aby odloupal jednotlivé vrstvy záhady, která se točí kolem nové barvité skupiny podezřelých. Scénář a režie – Rian Johnson. V hlavních rolích Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Dave Bautista, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Kate Hudson, Jessica Henwick a Madelyn Cline. Snímek bude uvedený v závěru letošního roku.

Foto: Netflix

Zdroj: Rian Johnson

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest