Ospalá díra dostane nové zpracování

Ospalá díra dostane nové zpracování | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Strašidelná báchorka o bezhlavém jezdci, proslavená Timem Burtonem a Johnnym Depppem, se dočká nové verze.

Americká severovýchod je tradičně spojený s celou řadou pověstí a pověr inspirovaných evropskou tradicí. Známé jsou salemské procesy s čarodějnicemi, pověst o zmizení kolonie Roanoke nebo povídka o bezhlavém jezdci ze Sleepy hollow.

Ta konkrétně není nadpřirozenou inspirací skutečných událostí či nějakou konkrétní lokální pověstí. V roce 1819 ji publikoval Washington Irving, který se inspiroval nejrůznější evropskou lidovou slovesností. Povídka je zasazená do strašidelného městečka Sleepy hollow, kde se vzdělanec Ichabod Crane střetává s tím nejstrašnějším přízrakem, který zde dlí – bezhlavým jezdcem.

Už v roce 1922 se povídka dočkala prvního zfilmování. Následovalo několik dalších a několik televizních seriálů, kdy ten poslední běžel v letech 2013-2017. Nejslavnější je však celovečerní film Tima Burtona z roku 1999, kde Ichaboda ztvárnil Johnny Depp. Teď se chystá další zpracování.

Studio Paramount najalo režisérku Lindsey Beer, aby natočila novou adaptaci povídky. Zatím neznáme žádné podrobnosti o tom, jak bude nová verze pojatá. U Beer je zajímavé, že jste její jméno pravděpodobně v posledních letech několikrát slyšeli, ačkoliv jsme od ní zatím skoro nic nemohli vidět. Zatím byl k vidění pouze její scenáristický počin Sierra Burgess je marná. Vedle toho ale napsala chystané Želvy Ninja, chystaný Star Trek, chystanou novinku Sama Raimiho The Kingkiller Chronicle, novou verzi Číslo 5 žije, komiksovku Silver Sable a filmy podle animovaných seriálů Visionaries: Knights of the Magical Light a M.A.S.K.: Mobile Armored Strike Kommand. U většiny projektů není zřejmé, kdy, v jaké podobě a zda vůbec budou vlastně zfilmované, ale Hollywood v Beer něco asi vidí, pokud jí stále dává další a další zakázky. Ze všeho nejdřív od ní uvidíme prequel Řbitova zviřátek, kde si poprvé vyzkoušela režii. Snímek už je dotočený a chystá se k letošní premiéře.

Foto je ilustrační - Sleepy Hollow z roku 1999

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest