Liga výjimečných: Retro-moderní superhrdinové viktoriánské éry se vracejí

Liga výjimečných: Retro-moderní superhrdinové viktoriánské éry se vracejí | Fandíme filmu
20th Century Studios
Klasičtí literární hrdinové jako kapitán Nemo nebo Dorian Gray znovu potkají super padouchy i moderní stroje v dávných dobách.

Liga výjimečných (The League of Extraordinary Gentlemen) je další z řady komiksů legendárního Alana Moora (Watchmen, V jako Vendetta, Batman: Killing Joke). Děj je zasazený do viktoriánské éry alternativní historie, kde skupina slavných literárních charakterů vytvoří „superhrdinský tým“ - Ligu výjimečných. Součástí skupiny jsou například kapitán Nemo, Dorian Gray nebo Tom Sawyer.

Už v roce 2003 látku zfilmoval Stephen Norringhton, se Seanem Connerym v hlavní roli. Ačkoliv měl snímek svoje přednosti (hlavně kombinace moderních technologií, superhrdinské ikonografie a viktoriánské éry byly fajn), k dokonalosti mu mnoho chybělo a nesetkal se se zrovna nadšeným přijetím. Látka tedy na dlouhá zmizela zpátky na komiksové stránky a ačkoliv se o novém filmovém zpracování tu a tam mluvilo, realizace jsme se nikdy nedočkali.

Teď vzniká nové zpracování. 20th Century Studios chystají novinku pro streamovací službu Hulu (U nás do budoucna součást Disney+). Scénář nového zpracování píše Justin Haythe (Nouzový východ, Rudá volavka, Lék na život), další podrobnosti prozatím neznáme. Na závěr si ještě můžete přečíst českou distribuční anotaci staršího snímku:

Je rok 1899, přelom století, když v Londýně zaútočí podivná, dosud nevídaná zbraň. Objevují se dohady, odkud pochází a kdo ji použil k přepadení banky. Bylo to Německo? To to ale popírá. V květnu je Německo napadeno a obviněna je Británie, která též útok popírá… Do Afriky, kde žije slavný Allan Quatermain, je vyslán Sanderson Reed. Má za úkol ho přemluvit, aby se opět dal do služeb Jejího Veličenstva. Zklamaný národní hrdina, který přišel při poslední akci o syna, nejprve odmítá. Když ale nepřátelé rozpoutají přímo na místě prudkou přestřelku, misi přijímá. V Londýně se setkává s tajemným panem „M“, který mu představuje členy Ligy výjimečných: kapitána Nema, neviditelného Rodneyho Skinnera, upírku Minu Harkerovou a Doriana Graye. K nim se brzy přidává i americký agent Tom Sawyer. Jejich úkolem bude zabránit tajemnému Fantomovi, aby vyhodil do povětří město Benátky, kde se má brzy konat důležitá konference, a pak má v plánu rozpoutat světovou válku s novými, dosud neznámými zbraněmi… Allan Quatermain se svými druhy se nejprve vydává do Paříže, kde se k nim přidává obávaný silák Edward Hyde, jinak ovšem doktor Henry Jekyll. Všichni společně se pak nalodí na proslulou ponorku kapitána Nema Nautilus, aby se co nejrychleji dopravili do ohrožených Benátek… Doktor Jekyll si s sebou veze kufřík s lahvičkami lektvaru, který mu umožňuje přeměnit se na příšerného Hyda. Ten doktora neustále láká, aby jednu z nich vypil. Doktor Jekyll se pokušení statečně brání, ale pak jednoho dne zjistí, že mu jedna lahvička chybí. Všichni se domnívají, že sabotérem na lodi je neviditelný Skinner, který zmizel neznámo kam… Nautilus mezitím doplouvá do Benátek, kde se právě koná karneval. Zdá se ale, že zachránci přijeli pozdě: ozve se série výbuchů a několik benátských paláců se kácí k zemi. Přesto se však skupince výjimečných podaří většinu města zachránit, a prozatím tak zabránit i rozpoutání války. Pak ale dojde k překvapivému zvratu: Allan Quatermain zjišťuje, kdo ve skutečnosti je obávaný Fantom…

Foto: Starší Liga výjimečných

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest